Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Georgia besegrade Japan i Little League World Series

Finalen i Little League World Series - som ni kan se i repris på NASN kl 13:30 idag måndag - blev en högdramatisk historia. Favoriterna Japan fick hårt motstånd av Warner Robins Little League från Georgia, USA, och i den åttonde inningen avgjordes matchen...på en homerun inför 31.400 åskådare i Williamsport!


Läs mer: Aktuellt från Little League Sverige Japan tog ledningen omgående med 2-0 inför 31.400 åskådare (!!!) på George Lamade Stadium i Williamsport. Men Georgias bidrag till World Series kvitterade redan i botten av den andra inningen genom startande pitchern Keyton Allens dubbel med två brända. Sedan höll sig ställningen 2-2 genom bra pitching, framförallt Georgias avbytande pitcher Kendal Scott som kastade 5.2 innings med endast en hit och 10 strikeouts. I botten av åttonde inningen slog sedan Dalton Carriker en opposite-field homerun till right field för att ge sitt lag vinsten vilket också var Georgias andra raka och USA:s tredje raka titel i Little Leauge World Series. I tröstmatchen om tredje pris vann Lubbock, Texas, över Curacao med 1-0 på ytterligare en fantastisk pitchinginsats av Garrett Williams . Williams gick 3-0 i Little League World Series, släppte endast fem hits med 42 strikeouts på 16 innings. Hans första match i World Series slutade med 17 raka strikeouts - och endast Little Leagues pitchingbegränsning gjorde att han tvingades lämna matchen, en strikeout från att ha gjort ett historiskt rekord.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2008-08-27

Senast uppdaterad: 2008-11-19

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se