Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Elitserien: Inget SM-slutspel för Leksand


Trots två segrar borta mot Gefle så missar Leksand SM-slutspelet. Foto: Lars Sjörs GEFLE-LEKSAND Foto: Lars Sjörs Resultat och tabell för elitserien ALBY-TRANÅS Tranås bortaslog Alby med 13-1 och 7-5. Foto: Hans Rydberg RÄTTVIK-TRANÅS Rättvik med Nick Johnson i spetsen tog två vinster av Tranås. Foto: Jonas Andersson LEKSAND-KARLSKOGA Leksand vann ett av av två möten mot Karlskoga.  Foto: Lars Sjörs STOCKHOLM-LEKSAND Foto: Hans Rydberg GEFLE-KARLSKOGA Karlskoga spelade fyra matcher mot Gefle i helgen och man gjorde som Leksand gjorde mot Stockholm - man vann alla fyra. Foto: Jonas Andersson LEKSAND-SUNDBYBERG Joaquin Pedroso och hans Sundbyberg lämnade Leksand med en seger och en förlust. Man vann det första mötet med 16-11 och förlorade det andra med 2-11. Foto: Lars Sjörs GEFLE-SUNDBYBERG Sundbyberg kämpar om en plats i SM-slutspelet och borta mot Gefle tog man två viktiga segrar. Foto: Jonas Andersson ALBY-STOCKHOLM När Stockholm gästade Alby slog Peter Johannessen en homerun i matchens första at-bat. Stockholm vann med 8-2. Foto: Hans Rydberg SUNDBYBERG-LEKSAND Det var jämnt och spännande när Sundbyberg slog Leksand med 6-5 och 7-6. Foto: Lars Sjörs STOCKHOLM-RÄTTVIK Stockholm slog Rättvik med 15-13 och 10-6 när lagen möttes i Skarpnäck. Foto: Jonas Andersson STOCKHOLM-SUNDBYBERG Sundbyberg besegrade Stockholm med 5-4. Foto: Peter Blomqvist GEFLE-ALBY Gefles nye amerikan Aaron Hutchinson har lyft laget. Mot Alby blev det segrar med 11-4 och 10-6.  Foto: Peter Blomqvist KARLSKOGA-TRANÅS David Leander slog två homeruns mot Karlskoga. Foto: Peter Blomqvist SUNDBYBERG-STOCKHOLM Joakim Claesson och hans Stockholm bortabesegrade Sundbyberg med 6-2. Foto: Peter Blomqvist SUNDBYBERG-KARLSKOGA Adam Sowell (övre bilden) och Sami Säkkinen noterades för en win respektive save i lördagens första möte mellan Sundbyberg och Karlskoga. Foto: Peter Blomqvist Sundbybergs Mikael Andersson pitchade bra i lördagens första match mot Karlskoga. Trots det blev det förlust med 4-5. Den andra matchen vann Karlskoga enkelt med 15-4. Foto: Peter Blomqvist LEKSAND-TRANÅS Tranås vann den första matchen i Leksand med 14-3. Hemmalaget tog revansch i det andra mötet och vann med 15-1. Foto: Lars Sjörs STOCKHOLM-ALBY Peter Johannessen slog grand slam homeruns i efterföljande at-bats, varav en inside-the-park, när Stockholm vann över Alby med 19-0 på torsdagskvällen. Foto: Peter Blomqvist RÄTTVIK-GEFLE En busslast med Rättvikfans från Stockholm fick se sitt lag vinna över Gefle med 23-0 och 21-0. I det första mötet pitchade Mattias Stenis en no-hitter medan Fredrik "Fiket" Hansson slog två homeruns varav en grand slam. Foto: Robin Hakimi SUNDBYBERG-TRANÅS Nyförvärvet från Alby, Joaquin Pedroso, sprang in den avgörande poängen i den tionde inningen på Philip Gajzlers base hit när Sundbyberg slog Tranås med 8-7 i lördagens andra match. Det första mötet vann Sundbyberg med 7-2. Foto: Peter Blomqvist SNÖFALL I DALARNA Vasaloppsväder i maj! Att matcherna mellan Leksand och Stockholm lördagen den 17 maj ställdes in förstår man när man ser de här bilderna. Även dubbelmötet mellan Rättvik och Alby snöade bort. Foto: Johnny Stormats KARLSKOGA-LEKSAND Brendan Horne pitchade bra när Karlskoga besegrade Leksand med 11-2 och 9-2. Foto: Sarah Thuvander ALBY-SUNDBYBERG Albys Timor Kombarov tar poäng i ett av söndagens två möten med Sundbyberg. Det slutade 1-1 i matcher och båda klubbarna tog därmed sin första seger för säsongen. Foto: Hans Rydberg RÄTTVIK-SUNDBYBERG Släkten är värst! Rickard Reimer sänkte sin gamla klubb Sundbyberg med en homerun i botten av den nionde inningen. Rättvik vann med 20-3 och 11-10. Foto: Peter Blomqvist LEKSAND-GEFLE Foto: Peter Blomqvist Leksand slog Gefle med 13-4 och 3-0. Foto: Lars Sjörs STOCKHOLM-KARLSKOGA Safe! Men förgäves... Stockholm revanscherade sig för förlusten i SM-semifinalen i höstas och besegrade Karlskoga med 6-5 (10) och 15-5 (7). Foto: Hans Rydberg ALBY IF - basebollsektionen grundad 1974 Hemmaplan: Seagull Park Matchställ: Marinblå tröja, grå byxa Bortaställ: Tränare: Raul Lozano Nyförvärv: Raul Lozano, Aridany Moreno och Sebastian Diaz (Stockholm), Ramon Illa och Rafael Campos (Enskede), Ariel Menendez (City), Ricardo Montero, David Boman, Alejandro Penichet, Miguel Herrera, Almir Hamzic Förluster: Anton Hägglöf och Tom Dunlap (USA), Joaquin Pedroso (Sundbyberg), Niklas Eriksson (Stockholm), Nelson Benitiez (Spanien), David Silva, Alain Suarez, Yosef Aziz, Mattias Eriksson I fjol: Sjua i elitserien Målsättning i år: Bra spel Vilka vinner SM: Sundbyberg GEFLE BBC - föreningen grundad 1983 Hemmaplan: Sätravallen Matchställ: Röd tröja, grå byxa Bortaställ: Svart tröja, grå byxa Tränare: Tomas Backberg Nyförvärv: Robin Andreasson (comeback) Förluster: Gary Johnson och David Leander (Tranås), Jonas Andersson och Peter Jansson (Rättvik), Eric Toste (slutar), Yinka Adewusi I fjol: Sexa i elitserien Målsättning i år: "Att utveckla föreningen, spelare och spelet." Vilka vinner SM: Leksand eller Sundbyberg KARLSKOGA BBK - föreningen grundad 1992 Hemmaplan: Karlskoga IP Matchställ: Vit tröja, vit byxa Bortaställ: Svart tröja, vit byxa Tränare: Jesper Joelsson och Dennis Kelly Nyförvärv: Elias Sölveling (KIF Eagles), Ronny Frid (comeback), Brendan Horne (Sandringham, Australien), Dennis Kelly (Austin College) Förluster: Shawn Vance (Holland), Joe Rovirosa (slutar) I fjol: Etta i elitserien, SM-guld Målsättning i år: Försvara SM-guldet Vilka vinner SM: Karlskoga LEKSAND BSK - föreningen grundad 1962 Hemmaplan: Lugnet Matchställ: Grön tröja, vit byxa Bortaställ: Tränare: Håkan Börjes Nyförvärv: Två amerikaner som ansluter i slutet av maj, Andreas Ohlsson och Robin Magnusson (comeback) Förluster: Nicklas Melin I fjol: Femma i elitserien. Målsättning i år: SM-slutspel Vilka vinner SM: "Jämnt, men Tranås är en outsider." RÄTTVIKS BK - föreningen grundad 1975 Hemmaplan: Butcher Field Matchställ: Svart tröja, vit byxa Bortaställ: Röd tröja, vit byxa Tränare: Magnus Höglund Nyförvärv: Eunique Johnson (USA), Jonas Andersson och Peter Jansson (Gefle) Förluster: Inga spelarförluster I fjol: Segrare i division 1. Målsättning i år: SM-slutspel Vilka vinner SM: Stockholm STOCKHOLM BASEBOLL - föreningen grundad 1990 Hemmaplan: Skarpnäcks IP Matchställ: Vit tröja, vit byxa Bortaställ: Grön tröja, vit byxa Tränare: Björn Johannessen Nyförvärv: Niklas Eriksson (Alby), Andy Berglund (USA) Förluster: Aridany Moreno, Raol Louzano och Sebastian Diaz (Alby), Dean Lindberg (Australien), Thomas Ullberg (slutar) I fjol: Fyra i elitserien, förlust i SM-semifinalen. Målsättning i år: SM-slutspel Vilka vinner SM: Leksand SUNDBYBERG BSC - föreningen grundad 1972 Hemmaplan: Örvallen Matchställ: Vit tröja, vit byxa Bortaställ: Röd tröja, grå byxa Tränare: Jim Sasko, assisterande tränare Jonas Lindholm Nyförvärv: Joaquin Pedroso (Alby), Nicklas Melin (Leksand), Carl Sjölin Förluster: Rickard Ljung (slutar) I fjol: Tvåa i elitserien, SM-silver Målsättning i år: SM-guld Vilka vinner SM: Sundbyberg TRANÅS BK - föreningen grundad 1992 Hemmaplan: Hättefältet Matchställ: Royalblå tröja, grå byxa Bortaställ: Tränare: Erik Göransson, Peter Afzelius, David Wennerlund Nyförvärv: Sean Kammerer (USA), David Leander (Gefle) Förluster: Ryan Leake, Peter Helgosson I fjol: Trea i elitserien, förlust i SM-semifinalen Målsättning i år: Final Vilka vinner SM: "Sundbyberg är favoriter, sedan får vi se..." skriven av - Magnus Hedström
  Skriv ut

Publicerad: 2008-08-31

Senast uppdaterad: 2008-11-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se