Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: Skövde höll Sverige kvar i A-poolen

Skövde Saints höll Sverige kvar i A-poolen när Europacupen i softboll avgjordes i Prag den gångna veckan. Man vann visserligen bara en match i turneringen, men det var mot rätt motstånd då man besegrade Brasschaat med 6-1. Belgiskorna kom sist och ramlade ur A-poolen medan Skövde höll på att skrälla rejält både mot holländska mästarna Terrasvogels och mot finallaget Dornbirn Sharx.


2008-09-04 Softboll: Skövde höll Sverige kvar i A-poolen Länk: Mer info om Europacupen på skovdesaints.com Länk: Bilder från turneringen Efter två raka förluster mot Dornbirn Sharx och AMGA Legnano knep Skövde Saints sin första seger i Europacupens A-pool när man på besegrade Brasschaat Braves med 6-1 i onsdagens spel. I och med segern fick man dessutom en helt avgörande match mot holländska mästarna Terrasvogels om en plats i slutspelet av årets Europacup. Terrasvogels hade så långt inte motsvarat förväntningarna och liksom Skövde förlorat mot såväl österrikarna som italienskorna. Men ett klubblag från Sverige som gör sin Europacupdebut i A-poolen mot niofaldiga Europacupmästarna och flerfaldiga holländska mästarinnorna skulle väl inte kunna bli en match? Jodå, vilken match softbolldamerna i Skövde svarade för. Man ledde i femte inningen med 1-0 och hade oavgjort efter de sju ordinarie inningarna. I den åttonde inningen tog Terrasvogels ledningen med 2-1 men hemmalaget Skövde kunde kontra och kvittera. Men i den nionde inningen kunde Terrasvogels, med fyra holländska landslagskvinnor med OS-rutin, avgöra matchen definitivt med fyra poäng. Skövde kunde aldrig replikera och föll med 2-6 till slut. - Svårt att klaga egentligen när vi förlorar mot ett lag med OS-spelare, men samtidigt kan det inte kännas annat än jäkligt surt, sade Ann-Sofie Rickardson efter matchen. Hade Skövde knipt segern hade Terrasvogels missat slutspelet för första gången någonsin. I Skövdes grupp vann Legnano gruppsegern före Österrikiska Dornbirn, som var gruppens stora överraskning, i och för sig hade de förstärkt med australiensiska landslags- och OS-pitchern Jocelyn McCallum, men Dornbirn har ändå skapat sig ett bra läge inför slutspelet. Något annat än italiensk slutseger vore däremot en skräll - Italien har vunnit de tre senaste Europacuperna. Två udda förluster i nedflyttningsserien För Skövdes del fortsatte Europacupen med nedflyttningsspel där man mötte Viladecans från Spanien och Mannheim Tornados från Tyskland. Det slutade med två uddapoängsförluster, mot Viladecans med 1-2 och 2-3 mot Mannheim Tornados. Till slut kom Skövde alltså på nionde plats i turneringen men behöll Sveriges plats i A-poolen. AMGA Legnano vann turneringen efter finalseger mot Dornbirn Sharx med 4-0. Från B-poolen flyttas Grekland upp efter att Maroussi överraskande besegrat Titano Hornets från San Marino. Mer om turneringen kan ni läsa på Skövde Saints webbsida ovan, där det även är länkat till bildsidor och officiella turneringssidan.
EUROPACUPEN A-POOL
EUROPACUPEN B-POOL
1. AMGA Legnano, Italien
1. Maroussi, Grekland
2. Dornbirn Sharx, Österrike
2. Titano Hornets, San Marino
3. Fiorini Forli, Italien
3. Spiders Bratislava, Slovakien
4. Carrousel, Ryssland
4. Princ Zagreb, Kroatien
5. SK Joudrs, Tjeckien
5. Angels London, Storbritannien
6. Terrasvogels, Holland
6. Flyers Therwil, Schweiz
7. Tornados Mannheim, Tyskland
7. Ballerup, Danmark
8. CB Viladecans, Spanien
8. Nika-Dahl University, Ukraina
9. Skövde Saints, Sverige
9. MKS Szostk Brezeg, Polen
10. Brasschaat Braves, Belgien
10. BAT Paris, Frankrike


Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2008-09-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se