Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Skövde Saints har guldgrepp

14:30 | söndag 21 september 2008 Skövde Saints har guldgrepp Skövde Saints fick en smakstart på SM-finalen mot Sundsvall Mosquitoes. De regerande svenska mästarinnorna i Saints vann de två första matcherna på bortaplan och kan nu avgöra på hemmaplan nästa helg.

Saints tränare: ”Tjejerna visade klass”
Efter de två första matcherna av fem i softbollens SM-finalserie har svenska mästarinnorna i Skövde Saints fått ett härligt övertag.
http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1361531 Länk till annan webbplats.


Skövde, som dominerat svensk softboll totalt de senaste åren, gav aldrig Sundsvall Mosquitoes en chans. Pitchern Annele Huckins gjorde det nästintill omöjligt för Sundsvall av ta poäng. Segersiffrorna skrevs till slut till 21-1 och 13-1.

-Vi var lite oroliga eftersom vi saknade tre viktiga spelare men tjejerna visade stor klass och tog sitt ansvar, säger tränaren Mattias Grimstoft till SR Skaraborg.

Varför är Skövde Saints så bra?
-Långt arbete under många år. Samtidigt som softbollen i Sverige har gått ner sig måste vi hålla klass eftersom vi satsar på europacupen. Vi kör på och har bra folk just nu.

Skövde Saints kan nu avgöra SM-finalserien på hemmaplan nästa helg och lägga ytterligare ett guld till samlingen.

Hur bedömer du guldchanserna?
-Det finns inget annat. Det är en tredje match och vi kommer bjuda på riktigt bra softball och tyvärr för Sundsvall som har åkt väldigt långt blir det bara en match, säger en segerviss Mattias Grimstoft.

 

Tipsa en bekantUtskriftsvänligt format

Publicerad: 2008-09-22

Senast uppdaterad: 2008-11-11

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se