Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Svenskor mästare i Holland

Två svenska softbollspelare kan numera titulera sig holländska mästare. Anna Karin Solén Westling och Emelie Palmcrantz klubb Tex Town Tigers tog hem det holländska softbollmästerskapet efter 3-1 i matcher mot Sparks Haarlem.

Läs mer på Grand Slag och Stoovstats: Dutch title for Tex Town Tigers Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tex Town Tigers ledde med 2-1 i matcher inför den avslutande finalhelgen.

I den fjärde matchen såg det ut som om Sparks Haarlem skulle få fram en femte och avgörande match då man tog en tidig ledning och hade 3-1 efter tre innings. Men Tex Town vände och kvitterade i den sjätte inningen. Efter sju innings var det fortfarande oavgjort, men i den åttonde inningen slog Areke Spel en dubbel som gav Tigers ledningen.
Och i botten av den åttonde inningen - trots åtskilliga offensiva strategiska byten av Sparks coach Juny Fransisca - kunde Tex Town Tigers pitcher Lindsey Meadows säkra segern, passande nog med en avslutande strikeout och två löpare på bas. 26-åriga Lindsey Meadows gör sin tredje säsong i Tex Town Tigers och är faktiskt född i Enschede, Holland, varifrån Tex Town kommer.

Lindsey Meadows pitchade alla fyra finalmatcherna och naturligtvis utsågs hon till MVP för finalserien - men hon ville inte ta åt sig hela äran:

- Jag kan inte gör det ensam, mina lagkamrater gjorde ett mycket bra jobb, vi växte som ett lag under året och det här är det ljuvaste mästerskap jag har varit med om, sade Meadows som återkommer till Tex Town Tigers nästa säsong.

Det var Tex Town Tigers första holländska mästerskap - och endast den fjärde klubben utanför Haarlem som har vunnit mästerskapet under de 57 år som pokalen delats ut. Noterbart var också att detta var första gången som en klubb från den östra sidan av landet vann mästerskapet - ett resultat av långt och medvetet ungdomsarbete, enligt klubben själv.

- Det här är resultatet av 25 års hårt arbete. Det bästa är att vinna titeln på bortaplan här i Haarlem, där softbollen startade i Holland och där folk har kunskap om softboll. De förstår vikten av denna seger, och att kunna ta med oss pokalen härifrån är stort, sade Jan van der Molen, som arbetar med spelarutveckling i Tex Town Tigers.

Tex Town Tigers har ett ungt lag, majoriteten av spelarna är 20-21 år och har spelat tillsammans länge. Till detta har de tillfogat de två svenska spelarna Anna-Karin Solén Westling och Emelie Palmcrantz, som dock har fått begränsat med speltid, två tyska landslagsspelare, samt naturligtvis nyckelspelaren Lindsey Meadows. Ännu viktigare enligt headcoachen Monti van Brunt var kvaliteten på träningarna:

- Vi har arbetat oerhört hårt den här säsongen. Jag blev kritiserad för att spelarna fick träna för hårt, men det är bara att titta på resultatet och vilka som är mästare. Jag är mer av en lärare än en coach, vill lägga tonvikten på de små sakerna och detaljerna som är viktiga, till exempel buntspelen som lyckades idag. Vi vann som ett lag och jag är oerhört stolt över spelarna, sade van Brunt.

Resultat Holland Series:

Tex Town Tigers - Sparks Haarlem   6-5 boxscore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sparks Haarlem - Tex Town Tigers   2-6 boxscore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tex Town Tigers - Sparks Haarlem   5-9 boxscore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sparks Haarlem - Tex Town Tigers   3-4 (8) boxscore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2008-10-20

Senast uppdaterad: 2008-10-22

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se