Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Karlskoga värvar landslagspitcher

SM-tvåan Karlskoga har i dagarna gjort klart med sitt första nyförvärv för 2009 års säsong i duktige pitchern Michael Andersson.


Michael är 23 år och född och basebollfostrad i Skövde. De tre senaste säsongerna har Michael spelat för Sundbyberg i elitserien. Under den perioden har han gjort stora framsteg och utsågs både säsongen 2007 och 2008 till klubbens främste pitcher. Sin allra bästa säong gjorde han i år då han var bland de bästa pitcherna i Sverige om man ser till antalet insläppta poäng per match.

Den positiva utvecklingen har även uppmärksammats av landslagsledningen och Michael gjorde i somras seniorlandslagsdebut och tillhör den skara som kämpar om en plats i den landslagstrupp, som ska försvara Sveriges färger i VM-turneringen i Sundbyberg i september.

I Karlskoga kommer Michael främst att användas som avbytande pitcher och inte starta lika många matcher, som han gjorde i Sundbyberg. Under den gångna säsongen hade Karlskoga en del problem i slutet av matcherna då man tappade ledningen ett flertal gånger. Tanken är att Michael ska råda bot på det problemet och slutföra matcher utan att låta motståndarna komma ifatt. Michael är inte enbart en duktig pitcher utan kommer även att konkurrera om speltid på andra positioner.

Under de två sista åren har han ett respektabelt slaggenomsnitt på .294 och har spelat stabilt försvarspel på första bas.

Publicerad: 2008-12-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se