Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: Lyckat läger i Skövde

SBSF arrangerade ett uppskattat uppstartsläger för softboll i Skövde under mellandagarna. Ett tjugofemtal spelare och sju coacher deltog, vilket gladde förbundskaptenen Mattias Grimstoft och assisterande förbundskaptenen Alana DaSilva.


På programmet stod bl.a. fundamentals i fieldning, slagning samt pitching. Man tog också tillfället i akt att bjuda in coacher till subventionerad kostnad för att vara delaktiga under lägret och ta del av de kunskaper som Grimstoft fick under NFCA Convention i Florida.
- Det var väldigt positivt att vi fick med sju coacher till lägret, som kunde vara med i genomförandet av övningarna, och även diskutera softboll med under helgen. Lägret hade inte blivit så lyckat utan dessa engagerade coacher, berömde Mattias Grimstoft efteråt, och fortsatte:
- Vi kunde diskutera softboll hela tiden, hjälpa varandra, och framförallt diskutera hur vi vill spela softboll i framtiden, få fram en slags blå-gul tråd för svensk softboll, säger Grimstoft.

Just dialogen med coacher och tränare är något som Grimstoft vill fokusera på:
- Jätteviktigt att ha en rak och öppen kommunikation med alla coacher och ledare i de olika lagen, vi måste alla tillsammans arbeta för att få softbollen att bli större och starkare, och då går det inte att köra ett enmansrace, kommenterar Grimstoft.


Förutom olika träningsmoment spelade man även internmatcher under helgen.

Förhoppningen är att fortsätta på den inslagna linjen med fler inomhusläger för att få ökad träningsmängd och -kvalitet även under inomhussäsongen för softbollspelarna.
- Tjejerna visade bra resultat under helgen och det är ett kvitto på att träning ger resultat, vi behöver träna ännu mer och bättre för att komma ikapp topplagen i Europa, avslutar Grimstoft.

Publicerad: 2008-12-30

Senast uppdaterad: 2009-01-10

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se