Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

SBSF på plats vid ABCA Convention i San Diego

För tredje året i rad deltog SBSF på coachkonventet ABCA Convention, som denna gång genomfördes i San Diego. Konventet och mässan blev återigen lyckade - och glädjande nog fanns fler svenskar än någonsin på plats under ABCA Convention. Dessa fick även nöjet att diskutera internationell baseboll med IBAF:s ordförande Harvey Schiller

Länk: ABCAs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk: Bilder från ABCA Convention, Petco Park, och San Diego Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Årets Convention hade 2500 coacher som deltagare och 283 företag som ställde ut på mässan. En del "stora drakar" som Nike, Easton, och Adidas fanns inte på plats pga finanskrisen medan en del andra minskat något, många hade minskat på giveaways och annat. Vi var ensamt nationsförbund på plats, medan Internationella BAseboll Förbundet (IBAF) hade sitt bås för VM 2009 bredvid oss. De svenska coacherna som deltog på coachkonventet hade totalt 30 clinic sessions att välja mellan, med efterföljande frågestunder. Skulle man vara med på alla gällde det att ha hjärnan i topptrim... Speciellt kul var det att träffa Robert och Joakim Claesson från Stockholms BSK på plats i San Diego, och landslagsspelaren Adam Sorgi som är assisterande coach i UC Davis. Vi träffade även flera coacher som hade coachat tidigare i Sverige, bl.a. Nick Sussman som coachade Örebro i somras och som under ABCA gjorde sina första arbetsdagar för San Diego City College. Vi fick flera goda kontakter med kvalificerade coacher som kan vara intresserade av att coacha svenska lag sommaren 2009, 2010 och framåt.SBSFs delegation hade även mycket bra diskussioner med olika leverantörer kring sponsring av utrustning till de svenska landslagen, sponsring för Baseboll-VM och leveranser för anläggningen på Örvallen. Planerna för seniorlandslagets resa till USA tog mer konkreta former när landslagsledningen träffade de tre klubbarna i NorthWoods League som man i så fall kommer att matcha mot i maj. Lagen i NorthWoods League tror på uppemot 4000 åskådare per match för de tre uppvisningsmatcherna mot Brainerd, La Crosse och Madison. Just Madison Mallards är den stora publikmagneten i ligan med ett snitt på 6116 åskådare per match, totalt 208000 åskådare på sina 34 hemmamatcher. Dessutom kom IBAFs ordförande Harvey Schiller ner på fredagen och pratade OS och internationell baseboll med deltagare på golvet, för hans observationer kan ni titta in på IBAF-ordförandens blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Schiller fanns även på plats vid den välbesökta International Coaches Reception på kvällen med ett hundratal deltagare. Sverige hade åtta personer på plats, SBSF-delegationen plus Robert och Joakim Claesson samt Adam Sorgi. Efter att ABCA avslutades på måndagen hade Doug Skiles tack vare sina goda kontakter ordnat en personlig visning av Petco Park, San Diego Padres hemmaarena, och den som visade oss runt var ingen mindre än presidenten för Padres, Dick Freeman. Vi fick en unik 2,5 timmars visning av alla delar av hemmaarenan, inklusive hemmalagets omklädningsrum, videorummen, rehab- och styrketräningsanläggningen. Petco Park är verkligen en intim, trevlig och imponerande basebollstadion mitt i hjärtat av San Diego. För bilder från Petco Park - klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.! Totalt sett var 2009 ABCA Convention återigen en stor framgång. Vi får mycket uppmärksamhet, knyter och förstärker goda kontakter med såväl leverantörer, intresserade coacher, och lag som vill komma över och spela turneringar i Sverige. Samtidigt ger vi svensk och europeisk baseboll god PR - något som bl.a. IBAFs ordförande uppmärksammade och tackade oss för. 2010 års ABCA Convention genomförs i Dallas, Texas, 7-10 januari 2009. Det vore mycket trevligt att få nöjet att se ännu fler svenska coacher på plats i Dallas!  

Publicerad: 2009-01-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se