Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Organisationsmöte för Baseboll-VM denna vecka

Internationella Baseboll Förbundet och de sju arrangörsländerna för Baseboll-VM kommer att träffas i Frankfurt denna vecka för att slutföra planeringen inför årets stora basebollfest i Europa. Bland annat kommer man diskutera finalarena, biljettförsäljning, mediatäckning och mediestrategi, och tävlingstekniska frågor.

I Regensburg, Tyskland, inleddes biljettförsäljningen häromveckan med att det tyska förbundet sålde 8000 biljetter på de första dygnens försäljning. Totalt har arenan i Regensburg plats för drygt 11.000 åskådare - och med 27.000 medlemmar i förbundet och med många basebollintresserade länder i närheten har tyskarna möjlighet att skapa en riktigt härlig basebollfest i Regensburg.

 

I Sundbyberg laddar vi också för en härlig basebollfest i fyra dagar. SBSF och Sundbybergs Stad arbetar tillsammans både för att färdigställa en ny arena på Örvallen och för att skapa ett bra arrangemang runt om tävlingarna.
Totalt kommer det finnas cirka 2.500 sittplatser runt Nya Örvallen under VM-dagarna - varav drygt 500 stycken är permanenta på den nya huvudläktaren som även inrymmer speaker- och sekretariatsbås, kiosk, förrådsutrymmen och en inomhus slagtunnel.

 

För det svenska gruppspelet i Sundbyberg går planeringen och arbetet framåt i rask takt. Eftersom IBAF aldrig har genomfört VM på ett sådant här sätt tidigare finns det mycket frågetecken och problem som skall lösas löpande, samtidigt som grundplaneringen av organisation, genomförande, biljettering och annat skall flyta på samtidigt. Mycket av grundplaneringen kommer att slutföras under de kommande två veckorna och därefter skall SBSF och Sundbybergs Stad gemensamt presentera hur turneringen kommer att genomföras.

Det mesta kommer att presenteras för deltagarna vid Ordförandekonferensen 27.2-1.3 och därefter presenteras på SBSFs webbsida.

Publicerad: 2009-02-04

Senast uppdaterad: 2009-02-04

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se