Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Seniorlandslagen drillas på Bosön

Nu till helgen samlas de båda seniorlandslagen i baseboll och softboll på Bosön med siktet inställt på kommande säsong. Teori, löpträning, fystester och mycket annat står på det fullspäckade schemat.

Helgen 7-8 februari går säsongens första Bosönläger av stapeln, ett gemensamt läger för baseboll- och softboll-landslaget.
- Vi hade ett gemensamt läger i oktober och erfarenheterna från det är goda. Samverkan mellan landslagen är något vi ser positivt på, säger förbundets landslagsansvarige Ulf Steinvall.

Det blir ett digert program i dagarna två med allt från teori och information om kommande säsong till fystester och löpträning.
- Startskottet för vinterträningen gick i oktober och nu ska vi utvärdera resultatet. Det gäller att spelarna är i topptrim när utomhussäsongen sätter igång. En annan viktig aspekt som vi kommer att trycka på är kosthållningen. Hur och vad spelarna äter kan bli avgörande i slutet av en turnering eller en säsong.

Basebollherrarna står inför en minst sagt spännande säsong med VM-gruppspel på nya nationalarenan i Sundbyberg 9-12 september som självklar höjdpunkt. För motståndet står Kanada, Nederländska Antillerna och olympiska mästarna Sydkorea - ett motstånd av världsklass som ställer höga krav på förberedelserna.

Förbundskapten Kalle Knutsson ser lägret som en möjlighet att utvärdera vinterträningen och lägga en grund för utomhussäsongen.
- Vi åker inte till Bosön för att slå 2 000 markbollar utan för att höja kvaliteten på träningen och göra spelarna bättre på att leda sig själva. Resultat handlar om träning, motivation och attityder. Det gäller att ha en tydlig målsättning istället för att bara sätta upp abstrakta slutmål som "vi ska vinna den och den matchen" eller "vi ska gå till VM-slutspel". Vi kommer även att informera spelarna om VM-förberedelserna samt titta närmare på våra motståndare.

Följande spelare är kallade till lägret:

BASEBOLL

Tomas Häggbom, Eskilstuna, Curtis Dionne, Göteborg, Michael Andersson, Stefan Fahlin, Christoffer Johansson, Kent Karlsson, Robin Lausen, Petter Lundberg och Sami Säkkinen, Karlskoga, Håkan Börjes, Daniel Farth och Rickard Leander, Leksand, Markus Rosenkvist, Norrköping, Tomas Börjes, Nicklas Melin, Rickard Reimer, Kristoffer Sjöberg och Mattias Stenis, Rättvik, Oscar Carlstedt, Joakim Claesson, Petter Diurlin, Björn Johannessen, Peter Johannessen och Magnus Pilegård, Stockholm, Peter Elfving, Philip Gajzler, Per Lindgren, Joaquin Pedroso, Robert Porsklint och Johan Tisell, Sundbyberg, Mikael Andersson, Tony Dermendziev, David Leander och David Wennerlund, Tranås, Petter Vesterlund, ingen klubb.

LEDARE

Kalle Knutsson, förbundskapten
Magnus Höglund, coach
Douglas Skiles, coach
Julian Benitez, fystränare/naprapat

 

Softboll-landslaget siktar mot B-EM i Antwerpen 27 juli-2 augusti och målet är givetvis att föra upp Sverige i A-poolen. Förbundskapten Mattias Grimstoft ser fram emot lägret med stor tillförsikt.
- Först och främst vill jag se var vi står, särskilt konditionsmässigt. Dessutom får jag chansen att se några tjejer som spelar utomlands till vardags. För oss är samarbetet med baseboll-landslaget suveränt. Det är ingen hemlighet att de ligger några år före oss när det gäller elitsatsningen, och där har tjejerna mycket att lära. Även för mig som ledare är det oerhört nyttigt att utbyta erfarenheter och kunskaper med de andra ledarna.

Följande spelare är kallade till lägret:

SOFTBOLL

Amanda How, Jonna Källström och Ida Westin-Eriksson, Enköping, Petra Holm och Kristina Härdner, Göteborg, Lisa Sjölin och Malin Thente, Karlslund, Malin Ellström och Lisa Ingels, Leksand, Sara Kallfors och Anna Rosenqvist, Norrköping, Lina Larsson och Ann-Sofie Rickardsson, Skövde, Frida Sahlin och Elsa Sjögren, Sundsvall, Ulrika Fräsén, Julia Johansson och Johanna Melin, Söder, och Anna-Karin Solén-Westling, Tex Town Tigers (Holland).

LEDARE

Mattias Grimstoft, förbundskapten
Tomas Wallén, coach
Alana da Silva, coach
Helena Poddany, ledare 

Publicerad: 2009-02-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se