Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Lyckad Clinic med Tom Gillespie

Under lördagens Pitching Clinic samlades både ledare och spelare från fyra föreningar, Stockholm, Alby, Arnö och Stoeryd. Stockholm samarrangerade med SBSF i Bergholmsskolans gymnastiksal.

Tom Gillespie från MLB tillsammans med Tony Klarberg från Basebollakademin i Leksand gick igenom uppvärmning, övningar för axel och kastarm samt många övningar för att träna på korrekt kastteknik.

Ett stort antal lovande ungdomar
Ett 20-tal spelare i främst åldrarna 12-15 år drillades i kastteknik. En oerhört positiv skara av spelare som lyssnade och tog till sig de nya och svåra övningarna med stor entusiasm. Utöver att spelarna var väldigt positiva och lärde sig väldigt snabbt var att samtliga spelare även hade med sig sina tränare. Även tränarna visade på ett stort engagemang och ställde frågor och antecknade i rasande fart. Spelarna utvecklades och lärde sig väldigt snabbt, under bara de timmarna clinicen pågick märktes framsteg. Korrekt kastteknik är en väsentlig del av pitchingen men även viktigt med rätt kastteknik oavsett vilken position man spelar defensivt. Exempelvis är likheterna mellan en outfielder och en pitcher slående.


Tom Gillespie instruerar korrekt teknik.Viktigt med kastarmen i rätt position.

Ett antal viktiga "key points"
Att balans är en viktig del av baseboll är säkert ingen överraskning, för pitching och kastteknik kanske än viktigare. Då man vid pitching står mycket på ett ben och när man släpper bollen står på det andra benet krävs att man är stark i ben och bål/rygg. Samverkan mellan ben, bål, höfter, axel, arm, alltså en god teknik och kroppskontroll är viktiga när det gäller pitching. Att värma upp ordentligt för att undvika skador, under clinicen visades det s.k. Tennis Can Program, med lätt vikt och övningar med gummiband efter kastning provades."Weight Transfer" jobba med höfterna, balans.

Samtliga bilder tagna av Thomas Claesson, Stockholm BSK, tack för det Thomas! Stort tack till alla deltagare och Tom Gillespie.

Publicerad: 2009-02-17

Senast uppdaterad: 2009-02-22

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se