Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inför VM: Landslaget till USA

Inför VM-gruppspelet i Sundbyberg i september åker baseboll-landslaget till USA i maj på ett två veckor långt träningsläger. Där väntar träningsmatcher mot bland annat MLB-klubbarna Detroit Tigers, Atlanta Braves och Houston Astros.

Det svenska baseboll-landslaget ställs inför en utmaning modell större när man möter Kanada, Nederländska Antillerna och regerande OS-mästarna Sydkorea i VM-gruppspelet på nya nationalarenan i Sundbyberg 9-12 september. Som en del av förberedelserna reser landslaget till USA 16-28 maj för att träna och spela vänskapsmatcher.
- En fantastisk möjlighet för de 25 spelare som får åka, säger förbundskapten Kalle Knutsson.

Första veckan kommer att tillbringas på Detroit Tigers spring training camp (bilden) i Lakeland utanför Orlando i Florida och där väntar bland annat träningsmatcher mot tre MLB-organisationer; Detroit Tigers, Atlanta Braves och Houston Astros. Det handlar om spelare i organisationen som står på tröskeln till MLB-klubben. 

Andra veckan tillbringas i svenskbygderna i Wisconsin med matcher mot Brainerd Lakes Area Lunkers, La Crosse Loggers och Madison Mallards Länk till annan webbplats. i sommarligan Northwoods League.
- Motstånd som håller hög europeisk landslagsklass. Om vi vinner eller förlorar spelar väl inte så stor roll, men jag vill att vi ska spela bra baseboll och bjuda på tufft motstånd.

USA-lägret är ett av många steg på vägen mot en VM-trupp. I juni åker landslaget till Tjeckien för att spela Prague Baseball Week och veckan före VM väntar för-VM.
- VM-truppen kommer inte att fastställas förrän dagarna före VM. Det är långt ifrån självklart att truppen som åker till USA blir densamma som spelar VM. Däremot blir USA-lägret en viktig pusselbit i VM-förberedelserna. Jag hoppas få svar på tusentals frågor om varje spelare. Vi lider av för lite internationell matchning och det vill vi råda bot på.

Förbundskapten Kalle Knutsson har tagit ut 13 pitchers och 12 positionsspelare till USA-lägret. Fyra av spelarna - Björn och Peter Johannessen, Philip Gajzler och Niklas Melin - kommer att resa till Florida en vecka i förväg och träna med Detroit Tigers camp.

Vid förhandlingarna om det kommande lägret fick landslaget ett erbjudande om utbildning av ledare och coacher i USA under två veckor i mars. Två landslagsledare - Magnus Höglund och Doug Skiles - kommer att besöka flera av MLB-klubbarnas farmarlag och vikariera i deras ledarstab. Resan finansieras med ett riktat ekonomiskt stöd från SOK.

 

Pitchers:

Spelare
Klubb
Christian Staehely*
Seattle Mariners
Joakim Claesson
Stockholm
Per Sjörs
Leksand
Bryan Berglund
Royal High Scool, Calif.
Mikael Andersson
Tranås
Nick Soubiea
Sundbyberg
Michael Andersson
Karlskoga
Maikel Hurtado
Florida
Curtis Dionne
Göteborg
Niklas Melin
Rättvik
Kent Karlsson
Karlskoga
Johan Tisell
Sundbyberg
Peter Jansson
Rättvik
Oscar Carlstedt
Stockholm

*Om Seattle Mariners släpper honom.

Positionsspelare:

Spelare
Klubb
Magnus Pilegård
Stockholm
Björn Johannessen
Stockholm
Peter Elfving
Sundbyberg
Tomas Börjes
Rättvik
Rickard Leander
Leksand
Petter Diurlin
Stockholm
Rickard Reimer
Rättvik
Adam Sorgi
Rättvik
Christoffer Johansson
Karlskoga
Philip Gajzler
Sundbyberg
Tony Dermendziev
Tranås
Peter Johannessen
Stockholm

Publicerad: 2009-03-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se