Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

WBC: Tidernas skräll av Holland

Det holländska landslaget chockade basebollvärlden i natt svensk tid när man gick vidare till andra omgången i World Baseball Classic efter seger över superstjärnorna i Dominikanska Republiken.

Holland besegrade Dominikanska Republiken i den första matchen för ett par dagar sedan i vad som då betraktades som en av de största skrällarna i basebollhistorien och en engångsföreteelse. Sedan förlorade holländarna mot Puerto Rico vilket innebar att det blev ett direktavgörande returmöte mot Dominikanska Republiken.

 

Efter en riktig nagelbitare lyckades holländarna vända 0-1 till seger 2-1 i botten av den 11:e inningen, och nu går "Oranje" vidare till fortsättningsspel i Miami. En stor seger för holländsk och europeisk baseboll.

Video från ESPN:

 

Däremot kunde inte Italien upprepa skrällsegern mot Kanada. Det blev förlust mot Venezuela med 1-10 i natt och italienarna är därmed utslagna ur WBC.

Australien höll också på att skrälla i natt då man ledde mot Kuba med 4-2. Men till slut kunde kubanerna reda ut situationen och säkra en plats i Round 2 genom seger, 5-4.

 

Läs mer på WBC-sidan Länk till annan webbplats.

 

Följ World Baseball Classic på ESPN America Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2009-03-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se