Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Europacuperna avgjorda i Italien

Europacuperna i baseboll avgjordes föregående vecka i Italien. Fyra lag kvalificerade sig till Final Four-turneringen i Barcelona under midsommarveckan - samma vecka som Karlskoga försvarar de svenska färgerna i Europacupkvalet.

De fyra lagen som tog sig till Final Four kommer från de två stora basebolländerna i Holland och Italien - Corendon Kinheim och L&D Amsterdam Pirates från Holland respektive Fortitudo Bologna och Danesi Nettuno, regerande mästare.

Final Four avgörs i Barcelona under midsommarveckan med de fyra bästa klubblagen i Europa - i fjol vann Nettuno efter finalseger mot T&A San Marino (3-2). Övriga lagen i fjolårets upplaga av Final Four var FC Barcelona, och Montepaschi Grosseto från Italien.

 

Karlskoga spelar Europacupkval i juni

Samma vecka som Final Four avgörs spelas Europacupkvalen i Ostrava Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Trnava Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Attnang-Puchheim  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Antwerpen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Karlskoga försvarar de svenska färgerna i Europacupen i Trnava, där laget ställs mot Vindija (CRO), KNTU (UKR), Alexandria (ROM), Trnava (SVK) och Obuda (HUN). Segrarna i de fyra Europacupkvalen spelar sedan ett slutkval mot de sjätteplacerade lage från Europacupen (Tenerife Marlins och Templiers Senart) om två platser i Europacupen 2010.

 

Slutställning European Cup Nettuno/Anzio

 • L&D Amsterdam Pirates (NED)*
 • Danesi Nettuno (ITA)*
 • Rouen Huskies (FRA)
 • Buchbinder Legionaere Regensburg (GER)
 • Port of Antwerp Greys (BEL)
 • Tenerife Marlins (ESP)**

Slutställning European Cup Matino

 • Fortitudo Bologna (ITA)*
 • Corendon Kinheim (NED)*
 • T&A San Marino (ITA)
 • FC Barcelona (ESP)
 • AVG Draci Brno (CZE)
 • Templiers Senart (FRA)**

*Final Four Participant
**Will play against the EC Pool B champions later this year

 

 

Publicerad: 2009-04-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se