Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kristoffer Sjöberg i USA

Kristoffer från Rättvik och Akademin lämnade Sverige söndagen 26 april för att besöka ett antal College i Californien inför valet till höstterminens studier.

Stipendium ur Yngve Lindvalls Minnesfond

Kristoffer mottog 1 april 2009 Stipendium ur Yngve Lindvalls Minnesfond, ett stipendium som nu gör det möjligt för "Koffe" att besöka skolor i USA.  

 

Besök på sju College

 

Syftet med resan är att träffa tränare och studievägledare på de olika skolorna för att sen kunna göra ett aktivt val av skola inför höstterminen. Upplägget och planeringen inför besöket har varit ett gemensamt arbete mellan Akademins Tony Klarberg och MLB:s Pat Doyle, självklart med Kristoffer och hans föräldrar inkluderade i planeringen. Kristoffer reser tillsammans med sin far. Med det kontaktnät Pat Doyle har i Californien har planeringen blivit ett späckat schema med intensiva dagar.

 

"Upptäckt" i Toulouse Frankrike med hjälp av Pat Doyle

Under akademiturneringen i Frankrike fanns Butch Hughes på plats. Butch som för närvarande arbetar som MLB Envoy under april månad med placering i Frankrike men som tidigare varit coach på Merced College och som Roving Pitching Instructor för Colorado Rockies A-ball. Under veckan pratade initialt Tony Klarberg med Butch efter tips från Pat Doyle. Butch och Koffe samtalade också under veckan och efter akademins hemresa har Butch varit en av nyckelpersonerna till att rekommendera Koffe till nuvarande coach på Merced.

 

Från Sacramento till Chaffey


Koffe kommer att besöka sju skolor som sagt, där samtliga coacher på skolorna välkomnar besöket. Följande skolor finns med på "touren" :

Delta Länk till annan webbplats., Sacramento Länk till annan webbplats., Merced Länk till annan webbplats., Hancock Länk till annan webbplats., Cuesta Länk till annan webbplats., Cypress Länk till annan webbplats. och Chaffey Länk till annan webbplats..

Förutom att besöka alla skolor finns självklart besök på några MLB-matcher på schemat samt även Minor League och andra collegematcher. Det ska sägas att Koffe även välkomnas till andra skolor men då utanför Californien.

 

Samarbete SBSF Akademin och MLB

Tanken att hjälpa studenter, som vill, från SBSF Akademin med att hitta College i USA eller klubbar i andra länder såsom Australien eller Sydafrika har funnits alltsedan starten 2006. Men det är först nu när den första årskullen tar examen som bitarna börjar falla på plats. Målsättningen är att från och med 2009 kunna erbjuda hjälp till varje elev att hitta college i USA eller annan plats. Kontaktnätet för SBSF Akademin för detta uppdrag börjar ta form. Det kommer att läggas en grund under 2009 med målsättning om ett långvarigt samarbete.

 

Dagbok från Koffes resa

Vi kommer att försöka uppdatera hemsidan med info om Koffes resa och besöken på skolorna (man skulle gärna hängt med...). Nyheterna på Akademins hemsida  Länk till annan webbplats. uppdateras kontinuerligt då vi har kontakt med Koffe. Har ni frågor om detta med College kontakta Tony Klarberg

Publicerad: 2009-04-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se