Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll referat från helgen

2009-06-06 Sundsvall Mosquitoes – Norrköping Match 1 I Sundsvall startade 14-åriga Frida Höglund sin första match som pitcher och gjorde det mycket bra, bägge lagen tog poäng snabbt och efter 2 innings ledde Norrköping med 7-4.

Sundsvalls defensiv var inte riktigt på tå i början utan det var offensiven som höll laget i matchen, mycket bra och aggressiv baserunning. I  Norköping fick man slita hårt med sin pitchning som för dagen klickade lite, men man ska ha stort beröm för att man jobbar hårt och håller i. I Sundsvall plus för Frida Höglund och Sofia Svensk, Sofia gjorde årsdebut efter sitt år i USA, samt en bra offensiv insats av Theresia Östling. Matchen avslutas efter 4 innings vid ställningen 23-8.

 

2009-06-06 Sundsvall Mosquitoes – Norrköping Match 2

 

Mosquitoes rivstartar med 12 poäng i första inningen, där Norrköping åter får kämpa med sin pitching. Sundsvall spelar bra och Caroline Eriksson gör sin första match från start på leftfield. Mycket bra pitching av Elsa Sjögren håller Norrköping till 6 poäng i matchen och endast 4 hits. Matchen slutar 22-6

 

 

 2009-06-07 Sundsvall Mosquitoes – Enköping Match 1

 

Bägge lagen börjar koncentrerat och kanske har man årets tidigare möte i minne då bägge matcherna fick avgöras i tie-break och med delad pott.

6 snabba bränningar och inning 1 är över. Stark pitchning av Theresia Östling håller Enköping utan poäng fram till inning 4 och ställningen i toppen av 5:e är 14-3 till Sundsvall, fram till dess har Mosquitoes utnyttjat en för dagen något svagare pitchning från Enköpings sida och varit mycket aggressiva på bas. I inning 5 tappar Sundsvall koncentrationen lite och släpper till 5 poäng istället för att stänga matchen, Enköping hämtar energi och är på gång. Sundsvall kommer dock igång direkt,  tar 3 bränningar direkt och sedan 4 poäng som ger slutresultatet 18-8.  Tina Johansson har tre hits och två stulna baser, Ingrid Törnberg i Enköping noteras för två hits

 

 

2009-06-07 Sundsvall Mosquitoes – Enköping Match 2

 

Match 2 börjar också tajt, bra pitchning av Elsa Sjögren i Mosquitoes men samtidigt lämnar man många på bas utan att ta poäng.  En stark offensiv återigen av Mosquitoes samt en stabil pitcning ger aldrig Enlöping chansen, man får en poäng i första inningen det är allt Mosquitoes släpper till. Mycket stabil defensiv, 5 strikeouts och endast 4 hits.

Offensivt är Catcher Chelsie Tysdal 4 för 4 och bra baserunning igen av Mosquitoes.

Matchen bryts i mitten av 5:e med slutställningen 13-1

 

Sundsvall Mosquitoes vs Skövde Saints 2009-05-30 match 1.  Sundsvall startade matchen bra med att hålla Saints borta från baserna och tog sedan två poäng i den första inningen genom Viktoria Smedberg och catchern Chelsie Tysdal som i sin första match för Mosquitoes visade att hon kommer att bli en tillgång.


 

 

Därefter pitchade Nicole Denes bra för Saints samtidigt som sundsvalls spelare inte fick till slagningen. Saints tog en poäng i 2:a, 3:e respektive 4: inningen. En bra jämn match där bägge lagen var bra defensivt ända tills Mosquitoes föll igenom i inning 5 med många errors som ett så bra lag som Saints inte missade att utnyttja och tog 10 poäng i 5:e inningen, matchen slutade 13-2. Nicole Denes slog mycket bra samtidigt som hon pitchade en bra match för Saints, För Sundsvall pitchade Theresia Östling bra och Chelsie Tysdal var 2 för 2.

 

 

Sundsvall Mosquitoes vs Skövde Saints 2009-05-30 match 2

 

Bägge lagen inledde med att ta en poäng var och spelade en tät match med bra defensiv från båda lagen, man följdes åt poängmässigt och ställningen var 6-4 till Saints i inning 5. då hade tyvärr Mosquitoes ytterligare en dålig inning som resulterade i 10 nya Saintspoäng, det är som att man inte riktigt orkar spela så bra hela tiden ut i Sundsvall. I Mosquitoes gör återigen catcher Chelsie Tysdal en bra match tillsammans med Theresia Östling och Cecilia Lindstein.

Nicole Denes svarar även i denna match för en bra offensiv och alltigenom en solid defensiv av Saints

 

Allt som allt två bra softbollmatcher som utan Mosquitoes två dåliga innings var mycket jämna och välspelade.

Publicerad: 2009-06-09

Senast uppdaterad: 2009-06-09

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se