Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Examensdag på SBSF Akademin i Leksand

Torsdagen 12 juni 2009 examinerades de första eleverna på SBSF Akademin. Tre killar som är de första eleverna som avklarat tre års studier/basebollspelande på Akademin.

Tre pionjärer

Akademin startade höstterminen 2006 och var för alla parter ett nytt projekt, även för eleverna som inte visste vad som väntade. De var en vågad trio som sökte till Leksands Gymnasium under 2006 och som alltsedan dess pluggat och tränat med gott mod och med gott resultat. De tre pionjärerna är: Kristoffer Sjöberg, född 1990, från Rättvik, Oskar Vejkdal-Thorsberg, född 1990, från Gävle och slutligen Tomas Andersson, född 1989, från Gävle. Kristoffer och Tomas har avverkat tre år på IP-programmet (Industri-Programmet, i Leksand är det trä), Oskar går ut HR-Programmet, (HR=Hotell och Restaurang).

 

Lumpen och DELTA College

För Oskar och Tomas väntar lumpen, medans det för Kristoffer bär av till Californien senare i höst. Om ni följt rapporteringen så känner ni till att Kristoffer gjorde en "tour" i Californien i maj månad för att träffa baseboll coacherna på respektive skola samt att träffa studievägledare, lärare och andra ur skolans personal. Dessutom fanns en chans att träffa lagkamrater och se lite av skolans lokaler, träningslokaler och boende. Kristoffer har valt att söka till San Joaquin DELTA College och har blivit accepterad. Det ska sägas att Kristoffer blev erbjuden att spela på två andra skolor dessutom. DELTA kom på andra plats i årets mästerskap i Californien för JC:s.

 

Övriga elever som gått klart på akademin

Sedan starten hösten 2006 har en student avverkat 2 år på Leksands Gymnasium samt fler studenter har tagit examen men då på Leksands Folkhögskolas ettåriga utbildningar. Dessa är följande: Erik Sjörs, Leksand VT2007, Tobias Bornström, Leksand, VT2007, Tobias Johansson, Skövde/Leksand, VT2007, Niklas Melin, Sundbyberg/Leksand, VT2007, Marcus Sandqvist, Norrköping, VT2008, Oliver Fallgren, Leksand, VT2008. Tobbe Bornström och Erik Sjörs har sedan dess tränat/spelat med Santa Barbara City College 2007-2008 och hösten 2008. Tobbe Johansson tränade med Pomona Pitzer 2007-2008. Niklas Melin har spelat i Holland sommaren 2008.

 

Lycka till

Vi vill från Akademin tacka Oskar, Kristoffer och Tomas för dessa tre år och önska er alla tre lycka till med vad ni än tar er till. Vi hoppas självklart att ni kommer för att besöka oss framöver!

Publicerad: 2009-06-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se