Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Europacuper Baseboll: Seger för Nettuno i Final Four

Nettuno från Italien försvarade sin titel när European Champions Cup Final Four avgjordes i Barcelona. Nettuno besegrade Bologna efter en lysande pitchinginsats av Jeff Farnsworth. Matchen sänds i repris ikväll på Eurosport 2 kl 20:00.

Det var Nettunos andra seger på två år i Final Four. Corendon Kinheim från Holland besegrade L&D Amsterdam i bronsmatchen tack vare en homerun i tionde inningen av Danny Rombley. 

Alla resultat och statistik från European Champions Cup Final Four finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Eurosport 2 sänder finalmatchen i repris kl 20:00 på Eurosport 2.

 

Ingen lycka för Karlskoga i Europacupkvalet

För Karlskoga som var enda svenska deltagande lag blev det ingen lyckad turnering i Slovakien. Trots detta utsågs Henrik Johansson till MVP i Europacupkvalet efter att ha slagit .533 med stabil defensiv för Karlskoga.

Karlskoga fick en mardrömsstart på turneringen med storförlust mot det kroatiska laget B.C. Vindija (0-11). Desto bättre gick det i tisdagens möte mot ukrainska mästarna Kntu-Osvsm. Det blev svensk seger med 7-4 efter stark pitching av Ronny Frid.
- Vi trodde att vi skulle möta de två bästa lagen de två första dagarna, och det verkar vi ha gjort också, säger Petter Lundberg.

Karlskoga brottades med en tunn trupp och skador på nyckelspelare.
- Vår bästa pitcher Jason Enewold är skadad och har bara kunnat spela på första bas.

Onsdagens förlust mot det rumänska laget Atletico Alexandria (8-10) och torsdagens förlust mot hemmaklubben TJ STU Trnava (1-7) innebär att finalchanserna var borta för Karlskoga. Istället var det KNTU från Ukraina som tog hem slutsegern efter finalseger mot BC Vindija.

 

I de andra Europacupkvalen vann MGPU-SYOS 42 från Ryssland, Bern Cardinals från Schweiz, och Tornados Mannheim från Tyskland. Tillsammans med KNTU kommer nu dessa fyra lag att kvala mot Tenerife Marlins (Spanien) och Templiers Senart (Frankrike) om två platser i Europacuperna 2010.

Alla resultat från Europacuperna finns på CEBs webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Publicerad: 2009-06-22

Senast uppdaterad: 2009-06-22

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se