Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Orion - Sveriges första basebollfilm

För närvarande pågår inspelningen av Sveriges första långfilm med basebolltema - Orion.

En av de första svenska långfilmerna med basebollinslag spelas nu in och beräknas vara klar 2010. Basebollscenerna gjordes i Gävle 21/6 med huvudpersonen Tony (Filip Berg) i Uppsaladräkt och motståndarna som Geflespelare. Det var ett tolvtimmarsjobb med statister från framför allt Gefle men även med domare och spelare från Uppsala. Till allas stora lycka hade midsommarregnet övergått till sol så det blev en god uppslutning av spelare och publik.


Från Ulricehamns tidning 6 maj:

"Orion handlar om Tony, 16 år. Hans hemförhållanden är långt ifrån ideala. Hans far sitter i fängelse dömd för misshandel av Tonys mor och syster. Mamman har blivit alkoholiserad. Nu är det så att pappan muckar från fängelset och lyckas övertala sin fru att få komma tillbaka.

Då sticker Tony hemifrån och hamnar i dåligt sällskap. En mentor, spelad av Tommy Sporrong själv, försöker få in Tony på rätta vägar. En romans med en ny flicka i klassen blir inte så lätt för Tony att hantera, eftersom han inte känner för att ta henne hem till sin mor.

Idrotten, i det här fallet baseball, kan det bli Tonys väg in i ett harmoniskt liv?"Publicerad: 2009-06-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se