Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inför VM: MLB-proffs förstärker landslagsledningen

Den svenska landslagsledningen får ett meriterat tillskott under VM-gruppspelet i Sundbyberg. Dennis Cook, vänsterhänt pitcher med 15 säsonger i Major League Baseball och två World Series-titlar bakom sig, förstärker den befintliga ledartrojkan.

Dennis Cook inledde sin MLB-karriär den 12 september 1988 i San Francisco Giants. Efter några säsonger som starter övergick han till bullpen där han blev en framgångsrik "middle-reliever" och "setup-man". Han avslutade karriären i Anaheim Angels 2002 med att vinna sin andra World Series-titel. Den första tog han med Florida Marlins 1997. Efter sin aktiva karriär har han bland annat varit coach på University of Texas.

Läs mer om Dennis Cooks MLB-karriär på MLB.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Samarbetet mellan Dennis Cook, 46, och landslaget tillkom av en slump. Dennis, vars mormor kommer från Sverige, kände att han ville hjälpa svensk baseboll och kontaktade förbundet.
- Dennis ringde oss lite på chans. Han visste ingenting om svensk baseboll, men jag informerade honom om vår verksamhet och sa att vi väldigt gärna ville ta del av hans erfarenheter och kunskaper, berättar förbundets landslagsansvarige Ulf Steinvall.

I samband med landslagslägret i USA i våras inleddes samarbetet mellan Dennis Cook och det svenska landslaget.
- Dennis åkte på eget bevåg till svensklägret i Florida och han smälte in perfekt i gruppen. När vi kom hem gjorde vi en utvärdering och beslutade oss för att erbjuda Dennis en plats i ledarstaben under VM-gruppspelet. Dennis svarade ja nästan direkt.

Därmed är landslagsledningen under VM-gruppspelet i Sundbyberg spikad. Den befintliga ledartrojkan med förbundskapten Kalle Knutsson och coacherna Magnus Höglund och Doug Skiles, kompletteras med Dennis Cook.
- Det känns som en bra balans. Kalle, Magnus och Doug har lett landslaget i flera mästerskap och känner spelarna väl. Dennis Cook är en person som kan bidra med det där lilla extra.

Dennis själv ser fram emot VM-äventyret och landslagsuppdraget.
- Svenska basebollspelare har självklart inte samma möjligheter att träna året runt som vi gör i USA, men killarnas entusiasm, målmedvetenhet och attityd är otrolig. Det var mycket därför som jag ville fortsätta med laget, säger Dennis.

 

Bilden: Dennis Cook med två av sina tre barn.

Publicerad: 2009-08-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se