Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Verksamhetskonferens: Bilder och referat

Med totalt 82 deltagare var årets Verksamhetskonferens, som genomfördes på Quality Hotel Nacka, en av de största någonsin med mycket intressanta och givande diskussioner.

Som brukligt inledde SBSFs förbundsordförande Mats Fransson Verksamhetskonferensen med att ge en tillbakablick från säsongen som gick.

Förutom ett Baseboll-VM som gav ett ekonomiskt överskott till verksamheten, så presenterades även de Svenska Mästare som korats under året, viktiga insatser nämndes också såsom de internationella domar- och funktionärsuppdrag som genomförts under säsongen, samt Årets Idrottsliga Prestation där Sveriges softbolldamer tog hem andraplatsen i B-EM för att ta upp landslaget till den absoluta Europaeliten igen.

Bland dessa kan nämnas:

Svenska Mästare 2009

- SM-guld Baseboll: Stockholms BSK
- SM-guld Softboll: Skövde BSK
- JSM-guld Baseboll: Stockholms BSK
- USM-guld Baseboll: Nya Stoeryds FF

Internationella uppdrag:

Domare, Baseboll:

- Baseboll-VM: Henrik Jörgensen, Blaise LaRade (Sundbyberg) samt Gary Ward, Jerry Karlsson (Barcelona)
- Europacupen Qualifier (Trnava): Jerry Karlsson

Domare, Softboll:

- Europacupen (Milano): José Sanchez
- Kadett-EM (Alkmaar): José Sanchez
- B-EM Softboll (Antwerpen): Lewis Hamilton

Technical Commissioners:

- UVM Baseboll (Taiwan): Peter Ström
- Baseboll-VM (Sundbyberg): Thomas Claesson, Johnny Stormats
- Final Four (Barcelona): Peter Ström

Protokollförare:

- Kadett-EM Baseboll (Brno): Kent Sjölund
- Europacupen Baseboll (Matino): Kent Sjölund, Thommy Brolin
- Baseboll-VM: Kent Sjölund, Thommy Brolin, Åsa Stensrud

Prestationerna och insatserna belönades som sig bör med varma applåder från deltagarna i Verksamhetskonferensen.

Mats Fransson berörde också de bestraffningsärenden som tyvärr fläckat ner säsongen. Att domare och funktionärer fysiskt attackeras och i en del fall även slutar under pågående säsong är ett tecken på brist på respekt och en tråkig människosyn som vi som förbund och föreningar måste ta itu med.

Det hanns med ytterligare ett antal nedslag i verksamheten innan själva Verksamhetskonferensen genomfördes med följande programpunkter:

 

Little League 2010

Kristian Pälviä informerade om SBSFs syn och inriktning på Little League verksamheten under 2010. Inriktningen är att SBSF skall hjälpa lagen och distrikten att organisera upp distriktslag på ett enklare sätt och även hjälpa till med finansieringen av programmet.

Detta ger sedan positiva effekter, bl.a. i form av Little Leagues Coach Resource Center med mängder av träningsupplägg och övningsbanker med videofilmer för nya och oerfarna ledare och tränare.

 

Utbildningsprogram 2010

Henrik Jörgensen och Tony Klarberg gick igenom SBSFs utbildningsprogram och hur utbildningsverksamheten är organiserad inom förbundet. De utbildningar som har fastställda datum och orter under 2010 föredrogs också och kommer att presenteras på hemsidan inom kort.

 

Softboll - i varje förening 2015

Annika Nykvist gick igenom det bakgrundsmaterial som har bearbetats efter Verksamhetskonferensen 2008, och som har resulterat i en projektplan för Back Softball som styrelsen har givit klartecken för. Projektet är indelat i två områden, rekrytering och utveckling. Första steget i projektet inleds nu och pågår till och med mars 2010 där en återrapportering sker i samband med Förbundsmötet.

 

Lördagens konferensprogram avslutades med uppdelning i baseboll respektive softboll där man gick igenom dagsaktuella frågor och diskuterade framtida inriktningar på verksamheten. Rapporter från söndagens seriekonferenser kommer att publiceras här på webbsidan senare under veckan.

 

Festlig middag avslutade Verksamhetskonferensen


På lördagkvällen genomfördes en mycket trevlig middag med alla deltagare och inbjudna gäster, bl.a. var såväl funktionärer som representanter från Sundbybergs Stad inbjudna.


Sundbybergs kommunalråd Jan Jogell tog mikrofonen vid ett flertal tillfällen och berättade om kommunens satsningar på fritid, fler bostäder, och ökad folkhälsa. Bland annat om planerna på att få till stånd en ny ungdoms- och softbollplan dit även allmänheten får tillträde, och kommunens planer på ett lokalt/regionalt basebollgymnasium.


Lennart Eriksson (ovan), en av de duktiga tjänstemännen från Fritidsförvaltningen som gjort stora insatser under VM-arrangemanget, berättade även om sin bakgrund som handbollsspelare bl.a. under München-OS 1972. Lennart blev även utsedd till Sveriges bästa handbollspelare två år i rad (1968, 1969) och även Världens bästa handbollspelare 1968.

 

I samband med middagen delades även priser ut för säsongens insatser i Elitserien Baseboll respektive Softbollserien.

Bästa slagman Baseboll: Peter Johannesen, Stockholm
Bästa slagman Softboll: Lisa Hill, Karlslund
Flest homeruns Baseboll: Henrik Johansson, Karlskoga
Flest homeruns Softboll: Lisa Hill, Karlslund
Flest stolen bases Baseboll: Adam Balan, Tranås
Flest stolen bases Softboll: Lisa Schölin, Karlslund
Flest runs batted in Baseboll: Philip Gajzler, Sundbyberg
Flest runs batted in Softboll: Sanna Hermansson, Karlslund
Bästa pitcher Baseboll: Eimantas Zickus, Tranås
Bästa pitcher Softboll: Priya Mohlén, Skövde

MVP Baseboll: Peter Johannesen, Stockholm
MVP Softboll: Priya Mohlén, Skövde

SBSF vill tacka alla deltagare för en positiv och givande Verksamhetskonferens, samt personalen på Quality Hotel Nacka för ett mycket trevligt och professionellt bemötande (som alltid) med god mat och bra service!

Vi återkommer med information om söndagens seriekonferenser senare under veckan.

Publicerad: 2009-10-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se