Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Yomiuri Giants vann Japan Series

Yomiuri Giants från Tokyo vann Japan Series efter finalseger med 4-2 i matcher mot Hokkaido Nippon-Ham Fighters. Det var första gången sedan 2002 som Giants vann Japan Series.

Yomiuri Giants är Japans äldsta och mest populära lag med 21 titlar på meritlistan. Men inte sedan 2002 har Giants tagit hem mästerskapen Japan Series trots att man är Japans svar på New York Yankees, med stora resurser rent ekonomiskt sett och med många meriterade namn på laguppställningen.

Giants bildades redan 1936 som Tokyo Kyojin och blev Japans första professionella lag. Från 1965 till 1973 tog man hem nio raka mästerskapstitlar vid samma tid som Japans ekonomi blomstrade. Även idag betraktas en seger för Giants som en påminnelse och förhoppning om bättre tider...

Vilket kanske är ett bra tecken eftersom Giants detta år lyckades ta hem mästerskapet. I den japanska ligan Nippon Professional Baseball  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vann Giants  "Central League" med 89-46-9 i record. I den andra divisionen "Pacific League" vann Hokkaido Nippon-Ham Fighters serien med 82-60-2 i record.
(I NPB tillåts oavgjorda matcher efter 12 innings).

 

I den avslutande finalen lyckades Giants nolla Fighters trots bortaplan och 40.714 fanatiska supportar på läktarna i Sapporo Dome. Efter att startande pitchern Tono utgick redan i första inningen kombinerade fem relievers matchen för Giants och amerikanska relivern Marc Kroon avslutade matchen. Kroon är mest känd för att kasta hårdast i Japan (100 miles eller 161 km/h). 

 

Finalerna:

Fighters - Giants  3-4
Fighters - Giants  4-2
Giants - Fighters  7-4
Giants - Fighters  4-8
Giants - Fighters  3-2
Fighters - Giants  0-2

Giants mästare med 4-2 i matcher

 

 

Publicerad: 2009-11-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se