Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Tre lag till Europacuperna 2010

Sverige kommer representeras av tre lag i Europacuperna 2010. Stockholm har anmält sig till Europacupen Qualifier i Baseboll, medan det blir två lag - Skövde och Söder - som spelar Europacupspel i softboll.

Sverige har traditionellt haft två platser både i baseboll och softboll i Europacuperna. Tyvärr har lagen - på grund av ekonomi och problem med att få spelare att satsa på Europacupspelet - inte varit särskilt intresserade av att delta de senare åren.

Men till 2010 ser det mer hoppfullt ut sedan både svenska mästarna Skövde och andraplacerade Söder tackat ja till spel i Europa 2010. Skövde kommer att försvara Sveriges färger i Europacupen A-pool medan Söder kommer spela Cupvinnarcupen B-pool. Det blir första gången sedan 2005 som Sverige besätter båda platserna i Europacupspelet i softboll.

Skövdes turnering, Europacupen A-pool, kommer att spelas i Haarlem, Holland medan det inte finns någon fastställd spelplats för Cupvinnarcupen B-pool.
Här har dock Söder anmält ett preliminärt intresse för att arrangera på Skarpnäck, så om bitarna faller på plats blir det kanske en Europacup på hemmaplan - den första någonsin i så fall!

 

I basebollen har Sverige numera endast en garanterad plats och den har Stockholm tills vidare accepterat. Stockholm ville också ha arrangemaget av Europacupkvalet men på grund av missförstånd kring datum och beläggning av hotell tolkade CEB en preliminär förfrågan om att eventuellt flytta cupen i tid (på grund av krock med prinsessbröllopet i sommar) att SBSF och Stockholm inte var intresserade av att arrangera Europacupkvalet.

Nu får Stockholm ta ställning till om de kan tänka sig att resa till den plats där Europacupkvalet skall spelas (Antwerpen, Belgien; Solingen, Tyskland; Brest, Vitryssland; samt Karlovac, Kroatien är spelorterna för Europacupkvalen).

 

Vad gäller ekonomin så har SBSF styrelse tagit beslut om att förbundet bekostar domarresorna för Europacupdeltagande lag från och med 2010. Tidigare ansvarade respektive lag för domarnas reskostnad.
SBSFs styrelse kommer även ta med ett Europacupbidrag i budgetarbetet inför 2010 - huruvida det kommer att kunna resultera i ett bidrag till deltagande lag får budgetarbetet utvisa.

Publicerad: 2009-12-22

Senast uppdaterad: 2009-12-22

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se