Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

SBSF på ABCA i Dallas

För fjärde året i rad deltog SBSF på det stora basebollkonventet ABCA Convention, som i år genomfördes i Dallas 6-10 januari.

ABCA Convention arrangeras av American Baseball Coaches Association  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och är dels ett coachkonvent med 28 olika gästföreläsare som pratar om olika ämnen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., dels en basebollmässa med över 250 utställare, däribland SBSF.

- Målsättningen med deltagandet vid mässan är primärt att bygga vidare på de kontakter som vi etablerat sedan tidigare år, både gentemot leverantörer och sponsorer av utrustning till vår landslagsverksamhet, men även gentemot olika colleges och high schools, säger Kristian Pälviä på SBSF.

 

Samarbetet med colleges och high schools kan gälla allt från coachutbyte, spelarutbyte och även deltagande i turneringar i Sverige. Under 2008 hade SBSF gjort helt klart med att UMass Lowell, ett NCAA lag i Division II, skulle åkt hit till Sverige på en tiodagarsturne innan VM. Tyvärr fick man ställa in resan efter att finanskrisen slagit hårt mot universitetet ekonomi. Målsättningen är att få regelbundet återkommande turneringar på hemmaplan för SBSFs landslag, och flera universitet och organisationer var intresserade av detta i Dallas:

- Vi fick flera intresserade skolor som uttryckte önskemål om att få delta i turneringar i Sverige under de kommande åren. NCAA-skolor tillåts att resa utomlands för matchning var tredje år och då gäller det att vara på tårna för att locka dessa lagen till Sverige, säger Kristian Pälviä, som ansvarade för SBSFs monter tillsammans med ordföranden Mats Fransson och Douglas Skiles från landslagskommittén.

 

Bill Arce fick utmärkelse av SBSF

Den legendariske basebollcoachen Bill Arce, som bland annat coachade Sveriges landslag under EM 1962 och som varit en av de som gjort mest för utvecklingen av basebollen i Europa, fick en plakett av SBSFs ordförande Mats Fransson i samband med International Coaches Reception på torsdagkvällen.

 


 

Gemensamt Europabås 2011 ?

Till i år siktade IBAF, det internationella förbundet, på att flera länder skulle vara representerade på mässan och informera om sina verksamheter. På grund av osäkerheten i samband med ordförandevalet drog IBAFs anmälan ut på tiden och till slut föll den idén. Förutom Sverige fanns det dock flera representanter från bland annat Belgien, Holland och Tjeckien på plats i Dallas, och preliminärt sattes grundförutsättningarna för att kunna skapa ett gemensamt Europabås på mässan till nästkommande ABCA Convention i Nashville, Tennesee i januari 2011. Och då förhoppningsvis med stöd av CEB, det europeiska förbundet som medarrangör.

 

Populära föreläsningar

Förutom själva mässdelen deltog uppemot 3.500 coacher i de olika föreläsningarna som arrangerades under konventet. Mest populärt var inslaget med Nolan Ryan (se bild nedan) där salen var totalt proppfull och en hel del fick stå för att få plats.


 

Publicerad: 2010-01-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se