Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

UEM-kvalet 2010 till Nyköping

Rosvallas basebollplan, som invigdes i höstas, blir spelplatsen för Kadett-EM kvalet 2010. Arnö IF utsågs nämligen i helgen till arrangör för kvalturneringen för U15-landslaget.

Sverige fick ju sent under 2009 reda på att Kadett-EM kvalet skulle spelas som planerat 2010, trots initiala planer på att förändra upplägget för Kadett-EM, som turneringen för U15-landslag kallas.

- Vi hade totalt tre intressanta spelplatser, varav två föreningar var väldigt aktiva i sina ansökningar, säger Kristian Pälviä på SBSF.

 

Till slut föll valet på Arnö IF och Nyköping, där föreningen får stark uppbackning av såväl kommunen som bolagsdrivna idrottsområdet Rosvalla.

- Det skall bli oerhört intressant att få ge en relativt ung förening som Arnö chansen att visa både för SBSF och för sin hemkommun hur pass bra man kan arrangera detta Kadett-EM kval, säger Pälviä som är övertygad om en bra turnering.

Föreningen fick ju möjlighet att i samband med invigningen av anläggningen arrangera en träningsmatch inför Baseboll-VM mellan Sydkoreas och Sveriges landslag i september 2009.

- Vi har inga som helst tvivel om att även denna turnering kommer arrangeras på ett förstklassigt sätt av Arnö IF, Nyköpings Kommun och Rosvalla, avslutar Kristian Pälviä.

Publicerad: 2010-01-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se