Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

IBAF: Baseboll skall tillbaka till OS

IBAFs nyvalde ordförande, Riccardo Fraccari, har inte gett upp kampen om baseboll i OS. Till skillnad från avgående ordföranden Harvey Schiller, som av naturliga skäl brändes av IOK:s hantering i frågan, kommer Fraccari att kämpa för att basebollen återvänder till OS-programmet.

I dagarna gick IBAF ut med ett uttalande från Riccardo Fraccari, som valdes vid IBAFs kongress i december:

- Vi är fast beslutna att basebollen skall tillbaka på OS-programmet. Stöd från IOK är av största vikt för många nationsförbund samt IBAF, och därför skall vi arbeta hårt för att förtjäna IOK:s stöd för vår idrott, sade Fraccari i sitt uttalande.

- Vi är väl medvetna om de hinder som måste övervinnas för att återta olympiska status, men jag tror att vi är redo att effektivt hantera sådana frågor som Anti-Doping, deltagande av de bästa spelarna, kvinnlig disciplin och global planering. Baseball kommer att kunna spela en ledande roll i de olympiska spelen inom ramen för den olympiska rörelsen, fortsatte Fraccari.

IBAF kommer vid sitt kommande möte den 20 februari att skapa en särskild kommission som helt ägnas åt basebollens återinträde på det olympiska programmet. Riccardo Fraccari kommer, tillsammans med högt uppsatta tjänstemän från hela världen, leda arbetet att ta tillbaka basebollen på OS-programmet igen.

- Vi kommer bemötas med många utmaningar, men jag är övertygad om att vi kan övervinna vår besvärliga situation och nå vårt mål om att få tillbaka baseboll på OS-programmet, avslutade Riccardo Fraccari.

Publicerad: 2010-02-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se