Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Premiär för SBSFs Tränarutbildningar

Denna helg genomfördes SBSFs Barn- och UngdomsTränar utbildning i Leksand med 10 anmälda deltagare. Det blev också premiären för SBSFs Tränarutbildningsstege, samt för Little Leagues onlineverktyg Little League Coach Resource Center.

SBSFs Tränarutbildningsstege är koordinerad med Idrottens Tränarutbildning, som erbjuds från SISU Idrottsutbildarna, och kommer så småningom resultera i en certifiering av baseboll- och softbolltränare efter att man genomgått såväl de idrottsgemensamma (genom RF/SISU) stegen som de idrottsspecifika stegen (genom SBSF).

Barn- och UngdomsTränar utbildningen (BUT 1) i Leksand den 13-14 februari, är en grundkurs på två dagar för tränare/ledare av ungdomslag upp till 15 år. Utbildningen är inriktad på både baseboll och softboll och mycket av fokus är på grundläggande ”skills” och färdigheter, samt träningsupplägg, övningsförråd samt introduktion i styrke- och rörlighetsträning.

Kursen BUT 1 skall sedan kompletteras med GTU, SISUs grundtränarutbildning steg 1, för de deltagarna som är anmälda till kursen.
Genom att ha såväl en idrottspecifik del som en idrottsgemensam del, får därför deltagarna en helhetsbild av tränarskapet och ledarskapet samtidigt som de för idrotten specifika kunskaperna förmedlas genom respektive idrottsförbund.

Läs mer om Idrottens Tränarutbildningar på SISUs webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

 

Little League Coaches Resource Center

Under helgens tvådagarsutbildning kommer deltagarna stifta bekantskap med Little Leagues Coach Resource Center, som är ett internetbaserat verktyg för barn- och ungdomsledare med olika instruktionsfilmer, träningsmallar och andra hjälpmedel för instruktörer. Coach Resource Center är fulladdat med instruktionsfilmer och övningsmallar som enkelt kan appliceras på barn- och ungdomsträningar. 

Verktyget är framtaget av Little League, som har ett samarbete med SBSF och CEB, det Europeiska Baseboll Förbundet. Det är ett led i det utökade samarbetet mellan SBSF och Little League, som främst syftar till att göra instruktionsverktyget tillgängligt för fler ungdomsledare i Sverige och ge dem utökade kunskaper, och samtidigt utöka antalet registrerade lag till Little League, för att på sikt få igång en ordentlig verksamhet för distriktslag igen, vilket ju var fallet inom SBSF slutet av nittiotalet.

SBSF kommer inom de närmaste veckorna genomföra en inventering av ungdomslag inom de olika distrikten och sedan även ombesörja en anmälan/registrering av lag till Little League där SBSF står för kostnaderna gentemot Little League.

Det enda som distrikten (eller rättare sagt nätverken av föreningarna inom respektive SDF) behöver göra är att utse kontaktpersoner som kommer få tillsänt sig kontaktinformation från Little League och som kommer agera som koordinatorer för verksamheten.

 

För mer frågor kring Little Leagues verksamhet, kontakta Kristian Pälviä.

För mer information om BUT1 och övriga ledarutbildningar, kontakta Tony Klarberg.

Publicerad: 2010-02-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se