Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

SBSF utsågs till Årets Basebollförbund

Europeiska Baseboll Förbundet genomförde sin årliga kongress den gångna helgen i Stuttgart, Tyskland. Bland annat utsågs Sverige till Federation of the Year 2009.

Ulf Steinvall, vice ordförande i SBSF, fick ta emot priset från CEB:s ordförande Martin Miller. De främsta orsakerna till priset var det lyckade genomförandet av Baseboll-VM 2009 och arbetet med den nya nationalarenan i Sundbyberg.


Kongressen öppnades av IBAF-ordföranden Riccardo Fraccari (bilden ovan) som inledde med att konstatera att det kändes underligt att introduceras som en gäst, eftersom han fortfarande känner sig som en i laget.

Fraccari presenterade sin vision för det "nya" IBAF, där det största målet fortsatt är att återvända på det olympiska programmet, tillsammans med softbollen.

- Med all respekt till kvinnlig baseboll, så tror jag att vår enda chans är en gemensam strategi tillsammans med Internationella Softboll Förbundet, meddelade Fraccari och sträckte samtidigt ut handen till ISF för ett framtida samarbete i frågan.

 

Andra gäster under kongressen var Jason Holowaty och Pat Doyle (MLB International), Beata Kaszuba och Tomasz Malec (Little League International), och Don Fehr (MLB Players Association).

CEB-kongressen i Stuttgart hade också till uppgift att genomföra fyllnadsval. Detta sedan Riccardo Fraccari, Italien, utsetts till ordförande i IBAF (och därmed enligt stadgarna inte fick sitta kvar i Europaförbundet), samt att två personer avsagt sig sina respektive styrelseuppdrag (Tony Jones, Finland; samt Gerard Vaandrager, Holland).

Positionen som 1st Vice President togs av Petr Ditrich, Tjeckien; Mick Manning (Irland) valdes in som 3rd Vice President, och Reiner Husty (Österrike) utsågs till 3rd Member at Large i styrelsen. Därmed är styrelsen komplett igen.


Mats Fransson ingår som 1st Member at Large i styrelsen, övriga svenskar i CEB-positioner är Lars Sundin (ordförande Legal Commission) och Peter Ström (CEB Technical Commission).

 

Förutom priset till Sverige för Federation of the Year, utsågs följande pristagare för säsongen 2009:

- Scorer of the Year: Linda Steijger, Holland

- Umpire of the Year: Dana Beszynsky, Österrike

- Manager of the Year: Mauro Mazzotti, Italien

 

CEB-kongressen 2011 kommer att genomföras i Bryssel, Belgien, som ett del av det belgiska förbundets 75-års jubileum.

Publicerad: 2010-03-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se