Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Doug leder Yankees talangjakt i Europa

Doug Skiles, coach i svenska landslaget, har utsetts till New York Yankees spelarscout i Europa.

New York Yankees letar i hela världen efter nästa generationens stjärnor, och i Europa är det svensk-amerikanen Doug Skiles som leder jakten.
- Det är en stor ära att få vara en del av Yankees organisation, en av världens absolut största idrottsklubbar alla kategorier, säger Doug.

Doug har ingått i den svenska landslagsledningen sedan år 2000 och trots det nya uppdraget så kommer han att fortsätta i blågult.
- Jag ser det här som en heltidstjänst med en hel del resande i Europa, men jag kommer att ge hundra procent i landslaget även fortsättningsvis.

Baseboll är en världsidrott även om Europa länge har varit lite av en vit fläck på MLB-kartan, men Doug är övertygad om att det håller på att förändras.
- Major League jobbar väldigt bra med att marknadsföra sporten globalt och jag vet att intresset för Europa är jättestort. Florida Marlins har en holländare i truppen och fler européer är på väg in.

Doug är Yankees enda scout i Europa och för honom gäller det att utnyttja och bredda det nätverk han har ute i Baseboll-Europa.
- Jag kommer att jobba mycket mot akademierna i de enskilda länderna och bygga upp relationer till coacher och spelare runt om i Europa.

Och Doug utesluter inte att han kommer att knyta till sig skandinaviska spelare i framtiden.
- MLB-klubbar har möjlighet att skriva kontrakt med "international free agents" som är 16 år och äldre så jag kommer att hålla ögonen på spelare från 14 år och uppåt.

Doug kom nyligen hem till Sverige efter en veckolång vistelse på Yankees-komplexet i Tampa i Florida. Under besöket hos sin nya arbetsgivare fick han bland annat träffa en levande legend.
- Yogi Berra var där i uniform och allt. Han verkade vara i fin form, berättar Doug som även lät meddela att självförtroendet som vanligt är på topp hos de regerande världsmästarna.
- Yankees går in i varje säsong med förvissningen om att man kommer att vinna och det är ingen skillnad i år.

 

Publicerad: 2010-03-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se