Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Akademispelare i Kalifornien

Fem spelare från Akademin befinner sig just nu i Kalifornien för att besöka olika Junior Colleges. Målsättningen är att hitta en bra lösning inför läsåret 2010/2011 när eleverna gått ur gymnasiet.

Mellan 6-18 april är eleverna tillsammans med instruktören Tony Klarberg i Kalifornien för att besöka olika Junior Colleges, träna och känna på omgivningarna. Detta för att kunna hitta en bra plats att läsa på till höstterminen.

Skolorna är placerade från Sacramento i norr till San Diego i söder.

Pat Doyle en viktig kugge

Pat Doyle, tidigare coach på San Joaquin Delta College i Stockton och MLB Envoy Coach Coordinator, är, och har varit, Tony Klarbergs kontakt (förutom att vara nära vänner) när det gäller projektet att finna lämpliga skolor åt eleverna på Akademin. Ett samarbete som startade 2009 genom att Akademins första årskull tagit studenten och en av eleverna Kristoffer Sjöberg ville/kunde starta kombinera studier/baseboll på Junior College. Pat tillsammans med sin fru Harriet har varit ett enormt stöd inte bara för Tony utan även för de svenska eleverna/spelarna.

Kristoffer på bild nedan.


 

Pat är numer pensionerad från Delta men hjälper till på ett Highschool, Tokay HS. Pat på bild nedan på hemmaplanen för Stockton Ports (A-Oakland). 


 

 

De fem elever som är i USA är följande, från vänster på bilden: Oscar Carlstedt, Nils Eilertz, Emil Hansson, Robin Lausen och Lukas Ohlsson. Gruppen anlände till LA tisdag 6 april, övernattade i LA för att under onsdagen resa norrut mot Merced.

Onsdag 7 april

Lämnade LA kl 08.30 på morgonen. Besökte Merced (länk till Merced här Länk till annan webbplats.), som ligger c:a 4 1/2 timme norrut. Tränade på em efter lagets träning. Lite slagträning och en kort bullpen samt lyror och markbollar, killarna ganska sega efter en lång flygresa med s.k. Jetlag.


Torsdag 8 april, Sacramento

Besök i Sacramento och Sac City College (mer on Sac City här Länk till annan webbplats.). Såg match mellan Sac City och Cosumnes samt fick en "tour" av campus.

Fredag 9 april, Delta/Sierra 

Fick en "tour" av campus, såg "Pre-Game" på Delta (mer om Delta här Länk till annan webbplats.), match mellan Delta och Modesto. Killarna fick lov att åka innan matchstart, allt för att hinna se matchen mellan Sierra City College och Santa Rosa (mer om Sierra här Länk till annan webbplats.).

Lördag 10 april, Stockton

Dagen inleddes med att Tony följde med Pat på Highscool match. Pats lag, Tokay, spelade mot ElkGroove (rankade tvåa i Kalifornien!). Matchen spelades på single-A laget Stockton Ports hemmaplan.

Mitt på dagen tränade killarna på Deltas hemmaplan, en plan med konstgräs på hela planen förutom hemplattan och pitcherkullen, alltså s.k. Turf även på infield.Dagen avslutades med kvällsmatch mellan University of Pacific och UC Riverside, division 1.

 

Söndag 11 april, San Fransisco

Under söndagen åkte Tony och grabbarna till San Fransisco och AT&T Park för att se Giants Braves. Matchen blev försenad pga väldigt mycket regn under lördagen och söndagen. Till slut kom matchen igång, efter 4 timmars försening, men det var värt väntandet, Tim Lincecum pitchade och "Pandan", Pablo Sandoval, slog en lååååång HR. Efter matchen tog bilen med grabbarna en tur ut på Golden Gate bron. 

Måndag 12 april, San Luis Obispo

Startade vid lunchtid resan söderut, stannade i San Luis Obispo, för ett kort besök på Cuesta College Campus. Stannade och övernattade i San Luis Obispo.

 

Tisdag 13 april, Santa Maria/Santa Barbara

Akademi-spelarna fick en "tour" av Campus på Allan Hancock College i Santa Maria. På em tränade spelarna på planen. På resan vidare söderut mot Los Angeles stannade grabbarna i Santa Barbara för en kort titt på planen och campus.

 

 

 

 

Publicerad: 2010-04-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se