Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

EM-truppen tar form

Efter helgens landslagsläger och miniturnering i Sundbyberg har förbundskapten Dennis Cook spikat 20 av 24 platser i EM-truppen. På bilden finns samtliga spelare och ledare som deltog under helgen. Foto: Peter Blomqvist

Det blev fyra hektiska och väldigt lyckade basebolldagar Länk till annan webbplats. i Sundbyberg. Under torsdagen delades de 40 inbjudna spelarna upp på fyra stationer där förbundskapten Dennis Cook Länk till annan webbplats. och Stephen Labay tillsammans med Rickard Reimer och Doug Skiles utvärderade positionsspelarnas och samtliga pitchers kunskaper i det offensiva och defensiva spelet. Senare under dagen spelades en internmatch.
- Det var en väldigt produktiv dag med baseboll i fem timmar. Vi fick dessutom mycket bra hjälp vid stationerna av Stefan Nielsen och Thomas Claesson från kadettlandslaget, berättar landslagschefen Ulf Steinvall.

Dagen avslutades med ett besök från riksidrottsförbundets antidopingpatrull som testade fem spelare och informerade om sitt arbete.

Inför fredagens matcher delades de 40 spelarna upp i två lag som fick möta ett lag bestående av utländska spelare i elitserien. De utländska spelarna trivdes att spela ihop och coachades fram av Kalle Knutsson, Stefan Nielsen och Thomas Claesson.

Dennis valde att mixa de två landslagen med några äldre spelare i U23-landslaget och några yngre i A-landslaget. Samtliga matcher dömdes förtjänstfullt av Hernan Martinez, Sergio Sanchez, Simeon Ruev och Johan Svensson som siktar på internationella uppdrag. Deras domarinsatser skedde under överinseende av Blaise Larade.

Resultat

U23-Allstars 4-12
Allstars-Sverige 2-2

Allstars-U23 9-4
Sverige-Allstars 3-3

 

Stora delar av EM-truppen spikades mellan matcherna på lördagen och endast uttagna spelare deltog i A-landslagets match mot Allstars. Av den 24 spelare starka EM-truppen har 20 platser fyllts. En av överraskningarna i truppen är Rickard Reimer som så sent som i höstas meddelade att han hade gjort sitt som landslagsspelare.
- Efter att ha sett Rickard i aktion under veckan i Leksand blev Dennis och Stephen så imponerade att de övertalade honom att deltaga på landslagslägret och ompröva sitt beslut att lägga av, säger Ulf. 

Söndagens match ströks och spelarna fick istället nöta på olika matchsituationer.
- Vi är väldigt nöjda med dagarna och samtliga spelare ska ha en eloge för sitt hårda arbete. Jag är dessutom övertygad om att spelarna fick en kick av hårdkörningen och det professionella ledarskapet. Utöver de fyra landslagscoacherna hade vi hjälp av Stefan Nielsen och Thomas Claesson från kadettlandslaget och Tony Klarberg och Micke Björklund från juniorlandslaget.

Ulf passar samtidigt på att tacka föreningen Sundbyberg.
- Sundbyberg hjälpte till med organisationen och vi riktar ett stort tack till Anne Melin och Tommy Ekelund som såg till att över 60 spelare och ledare kunde äta på plats vilket underlättade. Till detta hade vi dessutom tur med vädret.

Nästa gång landslaget samlas är på kvällen den 15 juli utanför Milano inför Italian Baseball Week. EM i Tyskland inleds åtta dagar senare. Ulf är lyrisk när han beskriver den nya landslagsledningen som ska leda laget i turneringen.
- Dennis och Stephen har erfarenhet av såväl pitching och slagning på högsta nivå. Den hjälp vi får från dem är ovärderlig och kan lyfta våra spelare till nästa nivå. De kan dessutom luta sig mot Doug Skiles som jobbat med landslaget i 10 år och Rickard Reimer som spelat i A-landslaget sedan 1989, avslutar Ulf.

I Italien ansluter pitching coach Scott Scudder med sju MLB-säsonger och en World Series-titel på meritlistan.

 

EM-truppen (20 av 24 spelare)

1. Jacob Claesson, Stockholm
2. Joakim Claesson, Stockholm
3. Tony Dermendziev, Tranås
4. Curtis Dionne, Göteborg
5. Peter Elfving, Sundbyberg
6. Philip Gajzler, Sundbyberg
7. Peter Jansson, Gefle
8. Björn Johannessen, Stockholm
9. Peter Johannessen, De Angelis Godo (Italien)
10. Christoffer Johansson, Karlskoga
11. Kent Karlsson, Karlskoga
12. Robin Lausen, Leksand
13. Rickard Leander, Leksand
14. Per Lindgren, Sundbyberg
15. Nicklas Melin, Leksand
16. Lukas Ohlsson, Leksand
17. Magnus Pilegård, Stockholm
18. Rickard Reimer, klubblös
19. Adam Sorgi, USA
20. Nick Soubiea, Sundbyberg

Truppen till EM får bestå av maximalt 24 spelare. Fyra platser återstår att fylla.

 


Dennis Cook och Stephen Labay.

Fotograf: Peter Blomqvist

 

Publicerad: 2010-05-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se