Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Storsatsning i Venezuela på Softboll-VM

Den 12:e upplagan av Softboll-VM kommer att avgöras i Caracas, Venezuela, mellan 23 juni och 2 juli. Sexton lag kommer till spel och Venezuela storsatsar på turneringen. 175 miljoner kronor investeras i de två matcharenorna i La Rinconada och Las Mayas.

Av de sexton deltagande lagen kommer tre från Europa. De kvalade in till VM genom att vara de tre bäst placerade lagen vid EM 2009 i Spanien.

De Europeiska lagen är Holland, Storbritannien och Tjeckien. Noterbart är att Italien för första gången på många år missade att kvala in till en VM-turnering då de endast kom på sjätte plats vid EM 2009.

Övriga 13 deltagande lag i Softboll-VM är Argentina, Australien, Botswana, Dominikanska Republiken, Japan, Kanada, Kina, Kuba, Nya Zeeland, Sydafrika, Taiwan, USA och värdnationen Venezuela.

Lagen är indelade i två pooler och spelar ett inledande gruppspel med sju matcher på sex dagar, följt av kvartsfinaler, semifinaler och finaler.

Softboll-VM spelas vart fjärde år och USA har vunnit flest titlar, åtta stycken. Övriga guldmedaljörer genom tiderna är Australien, Japan, och Nya Zeeland.

 

Storsatsning i Venezuela inför Softboll-VM

Som vanligt i Venezuela så är mycket politiskt styrt och oavsett vad man personligen anser om presidenten Hugo Chavez så kan man konstatera att han är en stor supporter av softboll. Totalt investerar regeringen motsvarande 175 miljoner kronor i renoveringar och nybyggnader av de två VM-arenorna.

Över 1.000 arbetare arbetar dygnet runt i treskift för att färdigställa arenorna inför VM-turneringen.


Arenan i La Rinconada (bilden ovan) byggdes för 27 år sedan inför Pan American Games 1983, har totalrenoverats och kommer efter renoveringen att vara en fräsch arena med plats för 6.712 åskådare. Arenan i Las Mayas är helt nybyggd och kommer att ha plats för 7.065 åskådare. Båda arenorna kommer att ha konstgräs och också användas för ungdomsbaseboll efter turneringens genomförande.

Hugo Chavez kommer att deltaga på invigningsceremonin som enligt ISFs nyhetsbrev "Covering All Bases" kommer att kosta flera miljoner dollar i produktionskostnader, inklusive sånguppträdanden, dans, fyrverkerier och många överraskningar. För att säkerställa säkerheten för deltagarna - Caracas är ju inte känd som en av världens säkraste städer - så kommer Venezuelas Nationalgarde ansvara för säkerheten under hela turneringen. 

Läs mer om Softboll-VM på webbsidan http://www.mundialsoftbol2010.org.ve

Publicerad: 2010-06-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se