Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Finallagen i Final Four klara

Den gångna veckan avgjordes Europacuperna för klubblag i Rotterdam och Brno. Två lag från varje cup kvalificerade sig till Final Four European Champions Cup, som avgörs i Barcelona 25-26 september.

Rotterdam: Telemarket Rimini och T&A San Marino till Final Four

På Familiestadion i Rotterdam avgjordes ena Europacup-poolen. Därifrån avancerade Telemarket Rimini (Italien) och T&A San Marino till Final Four efter att ha lagt beslag på de två främsta placeringarna.

Hemmalaget Door Neptunus missade att ta sig till Final Four trots turneringens bästa pitching - detta då man inte lyckades i slagningen. Detta var särskilt tydligt i den avgörande sista matchen mot Telemarket Rimini där man i var och en av de tre sista inningarna hade löpare på tredje bas med en bränd men inte lyckades få hem honom. Door Neptunus förlorade också mot belgiska Hoboken Pioniers i lördagsmatchen vilket var den enskilt största skrällen i Europacuperna denna säsong.

Alla resultat från Europacupen i Rotterdam hittar ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

 

Brno: Heidenheim knep plats i Final Four med Bologna

Den andra Europacupgruppen avgjordes i Brno på AVG Stadion. Man hade enorma problem med vädret i början av veckan och fick arbeta väldigt hårt för att få planen spelklar efter enorma skyfall - se bilder här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Men man fick in turneringen genom att använda den andra basebollanläggningen i Brno och till slut kunde Fortitudo Bologna knipa en plats i Final Four tillsammans med överraskningslaget Heidenheim Heideköpfe från Tyskland. Heideköpfe förlorade endast öppningsmatchen mot Bologna och radade sedan upp fyra segrar i rad och hade bästa slagningen i hela Europacuperna (.387 som lag med 15 dubblar och 10 homeruns på fem matcher).

Alla resultat från Europacupen i Brno hittar ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

 

Final Four i Barcelona 25-26 september

Att inget holländskt lag kvalificerar sig till Final Four är en jätteskräll. Att IBL-ledarna Telemarket Rimini skulle kvalificera sig var ingen skräll, de är hittills 19-8 i den tuffa italienska ligan.

Fortitudo Bologna (4:e plats i IBL) kom på andra plats i Final Four 2009 och T&A San Marino (3:e plats i IBL) svarade för samma placering 2008.

Nu har de chans att ta hem segern - eller kommer tyska Heidenheim Heideköpfe skrälla igen?

Final Four spelas helgen 25-26 september med semifinaler, bronsmatch och final på Montjuic i Barcelona. 

 

 

Publicerad: 2010-06-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se