Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softbollmaraton i Italien i 120 timmar

Nyligen arrangerades ett lyckosamt världsrekordförsök i softboll i Italien. Man skulle spela softboll i 120 timmar i sträck - motsvarande fem dygn. Det krävdes 54 spelare, 20 domare och 14 protokollförare - men uppdraget lyckades!

Det var klubben Caronno Rheavendors som arrangerade maratonmatchen som spelades från 1 juni till 6 juni, dygnet runt. Spelarna spelade i fyratimmarsskift och man fick sova i ett tält bredvid planen, eftersom man inte fick lämna anläggningen för att det skulle kunna bli ett världsrekordförsök.

Totalt deltog 54 spelare från åtta länder: Bulgarien, Italien, Kuba, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tyskland och Venezuela.

 

För att kunna genomföra matchen tillsatte det italienska förbundet totalt 20 domare och 14 protokollförare till matchen, och man hade totalt 175 funktionärer runt arrangemanget, inklusive en stor orkester som spelade vid planen.

 

Slutresultatet? 761-749 till lag "Tortellini" mot lag "Fettucine".

 

Fler bilder från maratonmatchen finns på fastpitch.eu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2010-06-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se