Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Lyckat breddläger i Nyköping

Nu i helgen den 12-13 juni samlades ca 30 kadettspelare från hela landet för att delta i Förbundets breddläger för kadettspelare (13-15 år) som gick av stapeln på den nybyggda planen Rosvalla i Nyköping.

Lördagens första pass innehöll många olika moment i teknikutveckling där det arbetades med fielding, pitching och catching. Ett pass innehöll även grunderna i baserunning. Efter en korta paus och ett mellanmål var det dags för slagträning.
Vi blev sedan serverade mat på planen som Arnö IF arrangerade. Efter nedjoggning och stretching transporterades alla spelare och ledare till Scandic hotell för dusch och relax.

På lördags kvällen samlades vi i ett konferensrum och fick en mycket bra grundläggande information i dopningsfrågor som Förbundets antidopings ansvarige Peter Ström höll i.
Det pratades om attityd och regler. Olika typer av dopnings preparat samt hur man ska gå till väga om man vet med sig att man använder någon form av medicin för att undvika så kallad misstags dopning.
Mycket kul att se det intresset och de frågor som kom upp i samband med detta.

Söndagen ägnades i att spela en match där kadetterna delades in i 2 jämna lag. Och jämnt vart det.
På två och en halv timme avverkades 8 innings med mycket bra baseboll där matchen stod och vägde hela tiden. Matchen avgjordes först i den sista inningen och det var nerv och vilja i de båda lagen.

Som förbundskapten så tycker jag mig se att vi får fler och fler spelare i kadett åldern som har utvecklats till en högre nivå och därmed har det blivit mycket tuffare att ta en plats i det svenska kadettlandslaget.

Det är med glädje som jag ser fram emot fler av dessa breddläger för att kunna nå ut till flera klubbar och spelare/ledare för att trygga återväxten i Svensk baseboll.

Publicerad: 2010-06-14

Senast uppdaterad: 2010-06-14

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se