Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Elitserien delas - spännande Kvalserie väntar

Elitseriens grundserie avslutades i helgen. Nästa helg fortsätter Elitserien i baseboll med sex lag och Kvalserien inleds med fyra lag från Regionserierna och Gefle samt Eskilstuna från Elitserien.

De sex lagen som är kvar i Elitserien kämpar om det fyra slutspelsplatserna. Göteborg knep en vinst mot Tranås och har därmed fortfarande sex poäng upp till slutspelsstrecket tillsammans med Leksand. Frågan är om något av de två lagen kan fixa till en rejäl spurt under de avslutande fem omgångarna (10 matcher) för att knipa en slutspelsplats...

För Elitseriens fortsatta spelprogram - klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

 

Oviss Kvalserie väntar

Kvalserien, som infördes i fjol, ser på förhand ut som en oviss historia.

Från Elitserien kommer Gefle och Eskilstuna som naturligtvis får ses som favoriter att återta positionerna i landets högsta serie. Men utmanarna från norra Regionserien, Alby och City/Kungsängen, imponerar också.

Alby gick obesegrade genom serien och ser på förhand ut som en stark utmanare, med större delen av spelartruppen intakt från fjolårssäsongen i Elitserien. Man har flera duktiga slagmän, bl.a. Gabriel Vasquez som slog .692 i norra regionserien med 15 rbi's, och Aridany Moreno (.500).

Även City/Kungsängen - som under första halvan av Regionserien kunde nyttja samarbetsavtalet med Sundbyberg - har duktiga och meriterade spelare som kan räcka långt i Kvalserien, bl.a. tidigare landslagsmannen Rickard Ljung (3-1, 3.68 ERA, 40 K's på 22 IP).

Lagen från Södra Regionserien får räknas mer som outsiders.

Sölvesborg har duktiga Tim Dragan som pitcheress och rutinerade Kalle Knutsson som joker i rockärmen, och litar till Jared Allen (.476) som offensivt ankare i lineupen.

Skövde får lita till landslagspitchern Michael Andersson till stor del liksom duktiga Jimmy Follin (.545, 13 rbi). Även Skövde har haft samarbetsavtal med Karlskoga under säsongen och då kunnat nyttja Henrik Johansson (.656, 16 rbi) i regionserien.

Spelprogrammet för Kvalserien hittar ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2010-07-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se