Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Stockholm vann dubbelt i Näcken Cup

När ungdomsturneringen Näcken Cup - med 17 lag i startfältet - avgjordes på Skarpnäck för sjunde gången i ordningen stod Stockholm som segrare i bägge klasserna.

Näcken Cup har avgjorts på Skarpnäcks IP de senaste sex åren - men det dröjde till den sjunde upplagan innan värdklubben Stockholm vann någon klass. Och då slog man till och vann bägge klasserna.

Annars var det en rekordstor turnering - hela 17 lag hittade till Skarpnäck denna helg, varav 8 kadettlag och 9 B-ungdomslag. Fantastiskt roligt!

I Kadettklassen, som spelades med riktiga kadettregler, vann Stockholm finalen över Stoeryd med 18-4. Stoeryd hade gått bra genom turneringen men i finalen hade de inte någon chans mot värdklubben, vars Elvis Hammarstedt pitchade hem segern och MVP Michael Lindberg gick 5 för 5 med fem runs.

I B-ungdomsklassen möttes Stockholm och Leksand i finalen. Stockholm tog en tidig ledning men kunde hålla undan till slut, till seger med 7-6. Tyvärr blev det palaver efter matchen och Leksands spelare deltog av någon anledning inte på prisutdelningen.

Mer information om turneringen finns på Stockholms webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2010-08-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07