Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Europacuper baseboll och softboll 2011

Tre svenska lag kommer spela i Europa under 2011 års säsong. Stockholm BSK representerar Sverige i basebollens Europacuper medan Skövde BSK och Söder SK försvarar de blågula färgerna i softbollens Europacuper.

Skövde och Söder i softbollens Europacuper

Svenska mästarna Skövde BSK och SM-finalisterna Söder SK tvekade inte att deltaga i softbollens Europacuper 2011, där Sverige har två platser att tillgå.

För Skövdes del är det Europacupens A-pool som gäller, och den avgörs i Caserta, strax norr om Neapel. Det blir fjärde året i rad som Skövde spelar A-pool i Europacupen.

 

Söder kommer liksom 2010 att delta i Cupvinnarcupens B-pool och spelplats för den turneringen är inte klar ännu. Beslut kommer att tas i samband med ESF-kongressen i början av februari.

Speldatumen för softbollens Europacuper är 15-20 augusti 2011.

Europacuperna i softboll arrangeras av European Softball Federation, mer information finns på ESFs webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Stockholm BSK svensk basebollrepresentant i Europacupkvalet

I basebollens Europacuper har Sverige en plats, och den tackade svenska mästarna Karlskoga nej till att utnyttja. Istället gick bollen till SM-tvåan Stockholms BSK som ett tag var inne på ett arrangemang i Sverige, men till slut tackade ja till att deltaga ute i Europa istället.

Inom basebollen har Sverige ingen plats i A-poolerna, på grund av dåliga resultat tidigare år, utan man får delta i Europacupkvalen som avgörs i fyra pooler runt om i Europa:

  • Aten, Grekland
  • Attnang Puchheim, Österrike
  • Heidenheim, Tyskland
  • Montpellier, Frankrike

Segrarna i respektive kvalpool får sedan spela playoff om platser till nästkommande års Europacupturneringar.

Speldatum för Europacupkvalet är 30 maj - 4 juni 2011.

Europacuperna i baseboll arrangeras av Confederation of European Baseball, mer information finns på CEBs webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2010-12-07

Senast uppdaterad: 2010-12-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se