Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nytt format för Softboll-EM 2011

Vid sommarens EM-turnering i softboll kommer ESF, European Softball Federation, införa ett nytt turneringsformat som ersätter det nuvarande med en A-pool och en B-pool.

Det nya turneringsformatet prövades vid Junior-EM i Österrike 2010 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., och styrelsen för ESF har nu beslutat att införa det nya formatet även för Senior-EM redan till 2011. Det innebär att man inte kommer att spela en A-pool med tio lag och en B-pool med tio lag som tidigare, utan lotta in samtliga lag i samma pool, med preliminärt fyra grupper enligt seedning.

Exakt hur lottningen kommer att genomföras har inte kommunicerats ännu, men den kommer att genomföras i samband med ESF-kongressen i Antwerpen i februari och sändas live på nätet.

 

Vid Junior-EM i Österrike 2010  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.delade man in de 15 deltagande lagen i fyra grupper, som spelade ett gruppspel innan de två bästa lagen i varje grupp gick till en mellanrunda bestående av två grupper á fyra lag. Dessutom frångick man ”double elimination playoff” som softboll vanligtvis spelas med - utan spelade istället slutspelet med semifinaler, bronsmatch och final, som alla större lagbollidrotter gör.

Turneringsformatet fick uppenbarligen bra kritik av såväl publik, media som deltagare, vilket är anledningen till att man nu genomför detta även på Senior-EM nivå.

 

SENIOR-EM 2011 I RONCHI DEI LEGIONARI

Softboll-EM 2011 kommer att spelas 31 juli-6 augusti med Ronchi dei Legionari som centralort, i det nordöstra hörnet av Italien. Inom tre kilometers radie från Ronchi kommer man kunna nyttja fyra spelplaner i Ronchi dei Legionari, Staranzano, och Redipuglia, vilket underlättar transporter av lag och domare avsevärt för organisationen. Dessutom återfinns Triestes flygplats inom några få kilometers avstånd från planerna.   Turneringens officiella webbsida hittar ni på www.echw2011.eu  
 


Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

 

Publicerad: 2010-12-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se