Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

MLB-säsongen startar igen

I veckan startar Major League Baseball-säsongen igen. Efter 149 långa dagar utan baseboll är det nu dags igen och baseboll-softboll.se har tagit hjälp av MLB-bloggaren Andreas Svensson, Enskede, för att ge oss lite förhandsinformation inför säsongen.

Andreas Svensson håller igång en basebollblogg under säsongen (som ni hittar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) och vi har även bett Andreas göra en preview för säsongen och tippa hur det kommer att sluta. Har ni en annan åsikt om vilka som går till slutspel eller tar hem World Series? Kommentera gärna nedan...!

 

En ny säsong står inför dörren och alla 30 lag har idag fortfarande chansen att vinna World Series i oktober. Den 28 september vet vi vilka som verkligen gör upp om pokalen och vägen dit är lång och mycket kommer att hända innan vi är där.

Många lag har satsat stort inför säsongen 2011. Bland annat Boston Red Sox som har signade både Carl Crawford och Adrian Gonzalez. Red Sox är en av storfavoriterna i år tillsammans med Philadephia Phillies som själva varit aktiva och signat förra årets slutspelshjälte Cliff Lee. Han bildar tillsammans med Cole Hamels, Roy Oswalt och Roy Halladay MLB:s mest fruktade pitching staff.

Phillies och Red Sox är två klara favoriter till att spela World Series i år. Men det finns fler som slåss om det. Milwaukee Brewers är ett av lagen som också har rustat starkt inför säsongen. De tradade till sig Zack Grienke från Kansas City och signade Shaun Marcum som förra året spelade i Toronto. Dessa nyförvärv plus en massa unga duktiga spelare som Prince Fielder och Ryan Braun gör att Brewers ser giftiga ut.

Även Chicago Cubs har återigen spenderat en massa pengar och i år har de en ny första basman i Carlos Pena och en ung stjärnpitcher i Matt Garza, båda från Tampa Bay Rays.

New York Yankees som alltid brukar vara aktiva har i år värvat lite mindre iögonfallande spelare som Russell Martin och Freddy Garcia. De har också bättrat på sin bullpen med Rafael Soriano som förra året var closer i Tampa Bay Rays.

Ett lag som jag har blivit mycket imponerad av under Spring Training är Los Angeles Angels. De har en grym starting rotation och med Vernon Wells som nytillskott så ser de ruskigt farliga ut. Dessutom har de den bästa managern (Mike Sciosia) i mina ögon.

Med detta sagt så kvarstår det att försöka gissa sig till vilka lag som kommer att slåss om The Commissioner's Trophy när grundserien är slut.

Jag vet att alla inte kommer att hålla med mig, men så här tippar jag säsongen 2011:
(Wild Cards markerade med *)

National League West
National League Central
National League East
1. Colorado Rockies
1. St Louis Cardinals
1. Philadelphia Phillies
2. San Francisco Giants
2. Milwaukee Brewers*
2. Florida Marlins
3. Los Angeles Dodgers
3. Chicago Cubs
3. Atlanta Braves
4. San Diego Padres
4. Cincinnati Reds
4. New York Mets
5. Arizona Diamondbacks
5. Houston Astros
5. Washington Nationals
 
6. Pittsburgh Pirates
 
 
 
 
American League West
American League Central
American League East
1. LA Angels of Anaheim
1. Minnesota Twins
1. Boston Red Sox
2. Oakland Athletics
2. Chicago White Sox
2. New York Yankees*
3. Texas Rangers
3. Detroit Tigers
3. Tampa Bay Rays
4. Seattle Mariners
4. Cleveland Indians
4. Toronto Blue Jays
 
5. Kansas City Royals
5. Baltimore Orioles
 
 
 

Till slutspel går alltså från American League Boston Red Sox, Minnesota Twins, Los Angeles Angels of Anaheim och New York Yankees.

Från National League tippar jag att Philadelphia Phillies, St Louis Cardinals, Colorado Rockies och Milwaukee Brewers går till slutspel...

...och så här tippar jag att slutspelet går!

 


 

Andreas Svensson
http://blogg.aftonbladet.se/wildz Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerad: 2011-03-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se