Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

IBAF och ISF arbetar för gemensam OS-ansökan

De internationella förbunden IBAF (International Baseball Federation) och ISF (International Softball Federation) gick idag ut med beskedet att de tillsammans kommer att undersöka möjligheterna till ett gemensamt bud för en återkomst på OS-programmet så snart som till de olympiska spelen 2020.

I den gemensamma pressreleasen framgår det att IOK och de lokala organisationskommittéerna har haft ökande problem med kostnaderna för bl.a. arenor för både baseboll och softboll när spelen har gått i länder där idrotterna inte är lika etablerade (t.ex. i Grekland) som på övriga håll i världen, samtidigt som antalet aktiva har ökat i en tid när IOK försöker skära ner på antalet atleter och idrotter.

Med ett gemensamt bud skulle IBAF och ISF kunna erbjuda att baseboll och softboll bl.a. delar arenor under de olympiska spelen och även spelar vid olika perioder av spelen så att man håller antalet atleter inom en begränsad ram.

 

För den gemensamma pressreleasen - klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

 

Publicerad: 2011-04-01

Senast uppdaterad: 2011-04-01

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se