Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Landslagsledningen förlänger

Landslagsledningen med förbundskapten Dennis Cook (mitten) i spetsen fortsätter över EM 2012. Även Stephen Labay (vänster) är klar för en fortsättning.

Den före detta MLB-pitchern Dennis Cook gjorde succé som förbundskapten i fjol och förde ett på förhand nederlagstippat svenskt landslag till en femte plats i EM i Tyskland efter att bland annat ha besegrat de blivande mästarna Italien. Nu är det klart att Dennis fortsätter som förbundskapten över EM i Holland nästa år. Även Stephen Labay, Rickard Reimer och Doug Skiles är klara för en fortsättning.
-Det känns oerhört glädjande att Dennis, Stephen, Rickard och Doug fortsätter. Samtliga spelare var lyriska över landslagsledningen. Den i särklass bästa som ett svenskt landslag någonsin har haft, så det kändes naturligt med en fortsättning, säger landslagschefen Ulf Steinvall.

-Femteplatsen i EM var en fantastisk prestation där Sverige kom före storsatsande lag som Spanien och Storbritannien där flera av spelarna är proffs. Tack vare deras kunskaper gick många spelare starkt framåt under fjolåret.

Tävlingsmässigt blir årets säsong lite av ett mellanår. Istället handlar det om att förbereda landslaget inför 2012. Den 27-31 juli hålls ett elitläger för spelare som är aktuella för att kriga om en plats i EM i Holland 6-16 september nästa år.
-Ekonomin är tuff och i stället för att åka iväg på en turnering så fokuserar vi på träningsläger där alla spelare får klart för sig vad som krävs för att de ska ta en plats i EM-truppen nästa år. Det här lägret ser vi som en kickoff mot ett toppresultat i EM 2012.

 

Publicerad: 2011-04-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se