Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

RF varnar för kosttillskott

SBSF vill återigen uppmana sina medlemmar att inte använda kosttillskott. Detta sedan flera idrottsutövare inom olika idrotter - dock inte baseboll eller softboll - lämnat positiva dopingprov efter användande av lagligt sålda kosttillskott i Sverige.

Använder du kosttillskott riskerar du att åka fast för dopningsbrott!

Såväl SOK, Riksidrottsförbundet och de flesta andra idrottsorganisationer avråder från användande av kosttillskott för idrottsmän. Framförallt har kosttillskott otillräckliga innehållsförteckningar, de är otillräckligt kontrollerade och kan därmed innehålla dopingklassade substanser.

Som idrottare kan du aldrig skylla på innehållsförteckningen eller att du inte "visste" att produkten innehåller otillåtna substanser. Du är personligen ansvarig för allt du äter eller intar på annat sätt och den som testat positivt riskerar alltid att bestraffas, oavsett orsak.

 

De senaste månaderna har flera idrottsutövare inom olika idrotter lämnat positiva dopingprov som innehållit metylhexanamin, oxilofrin eller androstatriendion, ämnen som finns i flera kosttillskott som säljs i Sverige.

Riksidrottsförbundets dopingkommission kommenterar inte pågående dopingärenden men vill nu särskilt varna för produkterna.

Det gäller

bland annat

Crack, Jack3d, Black Burn, Hyperdrive 3.0+ och Novedex XT och liknande kosttillskott.

 

Läs mer om SBSFs antidopingarbete samt information kring kosttillskott på SBSFs Antidopingsidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Läs mer om kosttillskott, riskerna med de och kostrekommendationer för elitidrottare på Riksidrottsförbundets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

 

Publicerad: 2011-04-19

Senast uppdaterad: 2011-04-19

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se