Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

UCSD och Tess Granath collegemästare!

UCSD Tritons, med Tess Granath i laget, vann NCAA-slutspelen för softboll. I finalen slog laget University of Alabama-Huntsville med 10-3. Tess Granath gick 2 för 3 i finalen med två rbi's och två poäng.

UCSD Tritons obesegrade i NCAA-slutspelet

Tess Granaths UCSD Tritons gick obesegrade genom NCAA-slutspelet i Salem, VA. I finalen slog man Alabama-Huntsville med 10-3 efter att Tess Granath slagit 2 för 3 med två inslagna poäng och två insprungna poäng. Laget vann totalt 45 matcher under säsongen och slog därmed nytt skolrekord för University of California San Diego.

Inför NCAA-slutspelet var UCSD rankade som sextonde lag och var inte favoriter till att vinna slutspelet - men tack vare stark pitching av esset Camille Gaito (35-4, 0,75 ERA på 262.1 innings med 26 walks och 208 strikeouts) kunde man sätta press på favoritlagen och med bra defensiv och bra styrka i offensiven blev man till slut NCAA-mästare för division 2-colleges.

 

Tess Granath matchvinnare för UCSD i NCAA West Super Regionals

University of California San Diego vann de västra regionsmästerskapen, NCAA West Super Regionals, efter en dramatisk sista inning i finalen mot Cal State San Bernardino. Laget låg under med 0-1 inför den sjunde inningen men med löpare på andra och tredje bas, och med en bränd, fick Tess Granath förtroendet som pinch-hitter istället för den ordinarie DP:n Carly Swanberg.

Granath var som bäst när det gällde, och slog en tvåpoängs hit till rightfield.

"Jag hade på känn att hon (pitchern Cassidy Lee) skulle kasta en pitch på utsidan så jag flyttade mig närmare plattan", sa Granath efter matchen när hon beskrev det pressade läget.

Granath slog endast .176 under sina 17 at bats under säsongen, men coachen har höga tankar om Granaths förmågor som slagman:

"Hon har en jättebra teknik som slagman, men vi har inte använt henne så mycket eftersom hon i första hand är vår andrapitcher. Hon har varit skadad och vi ville inte att slagningen skulle påverka hennes pitching. Jag var riktigt imponerad av henna under träningarna så vi var tvungna att ge henne chansen", sade coachen Patti Gerckens.

Normalt är Tess Granath UCSD Tritons andrapitcher efter Camille Gaito (32-4, 0.66 ERA) men en skada i axeln i april gjorde att Granath har fått vila sedan dess. I sina 14 starter för UCSD Tritons är Granath 7-5 med en ERA på 2.27, fjärde bäst i California Collegiate Athletic Association.

I NCAA:s National Finals för Division 2-skolor, som avgörs i helgen i Salem, Virginia, inledde UCSD Tritons med att besegra CW Post med 7-0. Tess Granath slog femma i lineup och var 1 för 3 med två inslagna poäng, varav en på en sacrifice fly, som Designated Player.

University of California San Diego vann de västra regionsmästerskapen, NCAA West Super Regionals, efter en dramatisk sista inning i finalen mot Cal State San Bernardino. Laget låg under med 0-1 inför den sjunde inningen men med löpare på andra och tredje bas, och med en bränd, fick Tess Granath förtroendet som pinch-hitter istället för den ordinarie DP:n Carly Swanberg.

Granath var som bäst när det gällde, och slog en tvåpoängs hit till rightfield.

- Jag hade på känn att hon (pitchern Cassidy Lee) skulle kasta en pitch på utsidan så jag flyttade mig närmare plattan, sa Granath efter matchen när hon beskrev det pressade läget.


Tess Granath slog endast .176 under sina 17 at bats under säsongen, men coachen har höga tankar om Granaths förmågor som slagman:

- Hon har en jättebra teknik som slagman, men vi har inte använt henne så mycket eftersom hon i första hand är vår andrapitcher. Hon har varit skadad och vi ville inte att slagningen skulle påverka hennes pitching. Jag var riktigt imponerad av henna under träningarna så vi var tvungna att ge henne chansen, sade coachen Patti Gerckens.

Recap samt intervju med Tess Granath finns påUCSDs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Normalt är Tess Granath UCSD Tritons andrapitcher efter Camille Gaito (32-4, 0.66 ERA) men en skada i axeln i april gjorde att Granath har fått vila sedan dess. I sina 14 starter för UCSD Tritons är Granath 7-5 med en ERA på 2.27, fjärde bäst i California Collegiate Athletic Association.

 


Publicerad: 2011-05-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se