Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Johan Höglund uttagen till MLB European Academy

Johan Höglund, Sundsvall, har blivit uttagen till Major League Baseball European Academy i Tirrenia, Italien, 3-26 augusti. Totalt är 55 spelare uttagna till MLB European Academy från hela Europa.

MLB European Academy har genomförts på det italienska olympiska träningscentret i Tirrenia sedan 2005 med totalt 227 spelare från 27 olika nationer i Europa och Afrika. Av dessa har 47 spelare signerat proffskontrakt med olika MLB-organisationer, 19 spelare har spelat universitetsbaseboll och många andra har utvecklats till nyckelspelare i sina klubb- och landslag.

 

I år är alltså Johan Höglund, med Sundsvall som moderklubb, uttagen till MLB European Academy. Johan går på Akademin i Leksand, andra året, och spelar dessutom elitseriebaseboll med Gefle.

Senaste gången som Sverige hade med spelare på MLB European Academy var 2009, då Oscar Carlstedt och Robin Lausen fick inbjudningar till lägret. Johan Höglund blir den fjärde spelaren sedan starten 2005 som inbjuds till MLB European Academy; Oscar Carlstedt (2006, 2008, 2009), Robin Lausen (2008, 2009), Niklas Melin (2006) och nu Johan Höglund.

 

Under de tre veckorna i Italien kommer Johan Höglund få träna i en MLB-miljö med både basebollträning, styrke- och konditionsträning samt matcher i en miljö med många meriterade instruktörer och spelare med erfarenhet från Major League Baseball, bland annat Art Howe, Bruce Hurst, Wally Joyner, Felix Milan och Lee Smith.

Dessutom är två andra spelare, som liksom Johan Höglund går på Akademin i Leksand, uttagna som reserver till MLB European Academy; nämligen Johan Klarberg, Leksand, och Wilhelm Nordström, Sundsvall.

 

Publicerad: 2011-06-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se