Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softbolltruppen till EM uttagen

Förbundskaptenen Mattias Grimstoft har nu tagit ut de 15 spelare som ska representera Sverige vid Softboll-EM som avgörs i Ronchi dei Legionari 31 juli - 6 augusti.

Direktlänk: Softboll-EM, officiell webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

I Softboll-EM kommer Sverige i sin grupp möta i tur och ordning Kroatien, Italien, Storbritannien och Ungern. Det gäller att vara bland de två främsta i gruppspelet för att ta sig till slutspel om de åtta främsta placeringarna.

- Det kommer att bli en tuff uppgift, vi är ju i en svår grupp och behöver dessutom besegra antingen Storbritannien och Italien för att gå vidare från gruppspelet till slutspelet, säger Mattias Grimstoft.

 

I truppen, som omfattar 15 spelare, har Mattias Grimstoft hittat såväl nyckelspelare som rollspelare och har en blandad ålder på spelarna, från 18 till 34 år.

- Det är en spännande blandning av unga och rutinerade spelare, med en medelålder på 21 år, säger förbundskaptenen Mattias Grimstoft, och fortsätter:

- Vi har flera spelare med stor rutin från college, high school, Europacuper och mästerskap, sedan har vi hittat flera rollspelare som ska göra sin grej, bl.a. som pinch runners och designated players. Det är viktigt att alla vet sin roll i laget och är förberedda på det, säger Mattias Grimstoft.

 

Pitchingmässigt är Tess Granath och Lindsey Bitowft första namnen men fler spelare har potential att kunna pitcha i EM-turneringen.

- Vi har flera som kan pitcha och om det behövs får vi byta mycket under matcherna för att variera hastigheter för motståndarna. Annars är Tess Granath förstapitcher om hon blir helt skadefri, tillsammans med Lindsey Bitowft. Sedan kan även Hanna Gehr, Nina Sarajärvi och Minna Kulokorpi gå in i pitchercirkeln under EM, säger Mattias.

 

Tess Granath, som ju vann collegemästerskapen med UCSD Tritons, har haft problem med skador under säsongen men Mattias är optimistisk att hon kan bli hel till EM-turneringen:

- Vi har kontakt med en duktig naprapat som även reser med oss, och jag tror att med bra och kontinuerlig behandling tillsammas med lite vila, så kommer hon säkert vara hel och fräsch till EM-turneringen, säger Mattias Grimstoft.

 

Inför EM samlas landslagstruppen i Skövde för ett tredagarsläger 22-24 juli.

 

SOFTBOLLANDSLAGETS TRUPP TILL SOFTBOLL-EM:

 

Namn
Position
Klubb
Maria Bergström
OF
Skövde BSK
Lindsey Bitowft
P
Dana Hills HS (USA)
Sandra Bitowft
C
Dana Hills HS (USA)
Hanna Gehr
OF/P
Coral Reef HS (USA)
Tess Granath
P
UC San Diego (USA)
Julia Johansson
OF
Söder SK
Tina Johansson
OF
Sundsvalls BSC
Amanda Karlsson
C/OF
Skövde BSK
Minna Kulokorpi
OF
Tex Town Tigers (NED)
Lina Larsson
1B
Skövde BSK
Priya Mohlén
2B
Skövde BSK
Nina Sarajärvi
OF/1B
Skövde BSK
Annakarin Solén Westling
3B
Skövde BSK
Sofia Svensk
1B
Sundsvalls BSC
Kelhi Washington
SS
Rider University (USA)
Lagledning
 
 
Mattias Grimstoft
 
Förbundskapten
Thomas Wallén
 
Ass förbundskapten
Brittanie Talley
 
Pitching coach
Brad Gehr
 
Coach
Åsa Höglund
 
Lagledare
Peter Kvick
 
Naprapat

Publicerad: 2011-06-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se