Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kadetterna etablerar sig i eliten

Det svenska kadettlandslaget imponerade stort i EM i Tjeckien när man höll sig kvar i A-poolen och till och med krigade om en semifinalplats.

Svensk ungdomsbaseboll har länge haft svårt att hävda sig mot de bästa nationerna i Europa, men i fjol lyckades kadettlandslaget äntligen kvala in till A-EM och nu var det upp till bevis. Redan i andra matchen visade grabbarna var skåpet skulle stå. Bulgarien, EM-trea i fjol, krossades med 11-0.
- Helt fantastiskt, säger förbundskapten Stefan "Snigeln" Nielsen. Vi gör en perfekt match.

I nästa match väntade Tyskland och seger med minst fem poäng skulle ge en semifinalplats. Sverige tog också ledningen men kunde inte knyta ihop säcken och förlorade i extra innings.
- Återigen en nästintill perfekt match även om vi inte lyckades vinna.

Nu blev placeringsmatchen mot Ryssland i stort sett betydelselös och Sverige orkade inte ladda om. Men målet att hålla sig kvar i A-poolen var redan uppfyllt.
- Mycket starkt jobbat av grabbarna. Vi har turneringens bästa pitcher i Elvis Hammarstedt och vi ligger i topp i flera offensiva kategorier. Det här visar att vi är på rätt väg så nu är det bara att fortsätta jobba. Nästa år väntar en stor generationsväxling men årgångarna 97-99 är de starkaste på länge så nu är siktet inställt på EM-medalj 2014.

 

Publicerad: 2011-07-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se