Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nedräkningen mot EM 2012 börjar

Med drygt ett år kvar till Baseboll-EM i Holland kickar landslaget med förbundskapten Dennis Cook i spetsen igång förberedelserna med ett fyra dagar långt träningsläger på nationalarenan i Sundbyberg 28-31 juli.

Efter den meriterande femteplatsen i EM i Tyskland i fjol, efter bland annat seger i måstematchen mot blivande mästarna Italien, tar landslaget sikte mot EM i Holland 2012, preliminärt 7-16 september. Förberedelserna börjar med ett träningsläger i Sundbyberg 28-31 juli.
- Det blir ett fullspäckat schema från torsdag eftermiddag till och med söndag med träningar, övningar, finslipning på detaljer, internmatcher och enskilda samtal med spelarna, säger landslagschefen Ulf Steinvall.

 

Förbundskapten Dennis Cook och assisterande coach Stephen Labay kommer över från USA och tar det övergripande ansvaret. Även Doug Skiles fortsätter i ledarstaben medan Rickard Reimer nu definitivt har gjort sitt som spelare och fortsätter i landslaget som renodlad coach. Dessutom kommer Travis Bass från Leksand att hjälpa till under lägret.
- Dennis Cook och de andra coacherna gjorde ett fantastiskt jobb i fjol och det känns mycket bra att de bestämde sig för att fortsätta över EM 2012.

 

Sammanlagt 39 spelare kommer till lägret. Stora delar av EM-truppen från i fjol plus några nya namn som landslagsledningen tror mycket på. Pär Axelsson, Ricard Blomkvist, Johan Höglund, Johan Klarberg, Wilhelm Nordström, Adam Villamo och John Wright går på Akademin i Leksand och Elvis Hammarstedt och Oscar Holmberg spelar i kadettlandslaget. Dessutom gör tre svenskamerikaner debut i landslagssammanhang. Matt Merrifield, Shawn Vance och Joshua Gregory får sina svenska pass i höst/vinter. Två namn som saknas på lägret är Peter Johannessen (spelar i Tyskland) och Adam Sorgi (befinner sig i USA).
- Det här är spelare som vi vill titta närmare på och alla har en chans att vara med och kriga om en plats i EM-truppen nästa år. Det blir extra intressant att se hur Oscar Carlstedt och Robin Lausen har utvecklats under sitt första skolår i USA. De kommer hem till Sverige precis i tid för landslagslägret.

 

Spelare till landslagslägret

Michael Andersson
Skövde
Pär Axelsson
Gefle
Ricard Blomkvist
Leksand
Tobias Bornström
Leksand
Oscar Carlstedt
Cypress College, USA
Jakob Claesson
Stockholm
Joakim Claesson
Stockholm
Morgan Dahlgren
Gefle
Tony Dermendziev
Göteborg
Curtis Dionne
Göteborg
Peter Elfving
Sundbyberg
Philip Gajzler
Sundbyberg
Joshua Gregory
Sundbyberg
Elvis Hammarstedt
Stockholm
Oscar Holmberg
Stockholm
Johan Höglund
Sundsvall
Tomas Jansson
Gefle
Björn Johannessen
Stockholm
Christoffer Johansson
Karlskoga
Daniel Johnson
USA
Kent Karlsson
Karlskoga 
Johan Klarberg 
Leksand 
Timor Kombarov
Alby
Robin Lausen 
Delta College, USA 
Rikard Leander 
Leksand 
Johan Lindgren 
Stockholm 
Per Lindgren 
Sundbyberg 
Nicklas Melin 
Leksand 
Matt Merrifield 
Stockholm 
Wilhelm Nordström 
Sundsvall 
Lukas Olsson 
Leksand 
Magnus Pilegård 
Stockholm 
Kristoffer Sjöberg 
Gefle 
Eric Sjörs 
Leksand 
Per Sjörs 
Leksand 
Nick Soubiea 
Sundbyberg 
Shawn Vance 
Sundbyberg 
Adam Villamo 
Leksand 
John Wright 
Tranås 

Publicerad: 2011-07-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se