Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Europacupen: Skövde åkte ur A-poolen

Skövde Saints inledde Europacupspelet i softboll, som avgjordes i italienska Caserta, med seger mot belgiska Afterburners. Det blev den enda segern i cupen och det blir därmed nedflyttning till B-poolen efter 0-2 i den avgörande matchen mot Pee Wees från Österrike.

Resultat Europacupen Softboll - klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Inför turneringen var det positiva tongångar från Skövde Saints som hoppades bibehålla Sveriges plats i A-poolen för fjärde raka året. Men istället fick man se sina förhoppningar grusade.

Efter inledningsvinsten (1-0) mot Afterburners blev det förlust mot holländska mästarna Tex Town Tigers (2-10). Mot tjeckiska Joudrs inkasserade laget sin andra förlust (2-5) när man strandade nio slagmän på bas i viktiga lägen. Slutspelschansen försvann mot tyska Wesselin Vermins (0-7) där sex errors defensivt avgjorde matchen.

Det som också fällde avgörande - förutom Skövdes egna förluster - var att Tex Town Tigers, som redan var klara för slutspel, ställde upp med ett rent B-lag mot belgiska Afterburners som kunde skrällvinna mot holländskorna (som senare vann turneringen). Den segern betydde att Afterburners gick till slutspel på tyska Wesselins bekostnad och vips hade Skövde ingen seger "med sig" i nedflyttningsspelet.

Efter 0-7 mot ryska mästarna Carrousel och därefter 0-2 mot österrikiska mästarinnorna stod det klart att Skövde ramlar ur A-poolen i Europacupen Softboll och därmed får båda lagen i årets SM-final spela i B-poolerna kommande säsong.

 

Framförallt var det slagningen som inte fungerade mot pitchingen, som i de flesta fall håller högre klass än på EM-nivå, i de avgörande lägena. Skövde slog endast .185 som lag under Europacupen vilket ändå var bättre än PeeWees (.155) och Afterburners (.109) som landade på sjätte plats tack vare segern mot Tex Town Tigers "B-uppställning".

 

Finalen blev en ren holländsk affär mellan Tex Town Tigers och Sparks Haarlem, där Tex Town Tigers vann med 6-0. Det var den andra raka segern i Europacupen för holländska Tex Town Tigers.

Nika Duhl från Ukraina flyttas nu upp till A-poolen efter segern i Europacupens B-pool Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som avgjordes i Dupnitsa, Bulgarien.

I Cupvinnarcupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.var det italienska Fiorini Forli som var starkast, och som besegrade holländska Terrasvogels med 9-3 i finalen. Här ställdes B-poolen tyvärr in på grund av för få antal lag. Söder var redo att åka till Lyon och spela B-pool men turneringen ställdes in av ESF.

Publicerad: 2011-08-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se