Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

MLB-debut för Alex Liddi

Natten till torsdag gjorde italienaren Alex Liddi, 23, debut för Seattle Mariners i Major League Baseball. Han blir därmed den förste spelaren som är fostrad i Italien - och den första deltagaren från MLB European Academy - att spela i MLB.

Italien har haft sin del av Italienfödda spelare som spelat i MLB genom åren, eller spelare vars föräldrar emigrerade till USA. Men detta är första gången som en spelare, fostrad och utvecklad i Italien, spelar i Major League Baseball.

Liddi spelade amatörbaseboll i sin hemstad San Remo tills han var 17 år, då han skrev på ett kontrakt för Seattle Mariners efter att ha deltagit i den första upplagan av MLB European Academy i Tirrenia. Året var då 2005.

Nu, sex säsonger senare, gjorde han debut i MLB efter en solid säsong i Mariners farmarklubb (AAA) Tacoma Rainiers i Pacific Coast League, där han slog .259 med 30 homeruns, 121 runs och 104 rbi's i 138 matcher.

Debuten på tredje bas på Angels Stadium i Anaheim, Kalifornien, slutade med förlust, 1-3. Liddi slog 0 för 2 men hade flera bra defensiva spel på tredje bas.

Jon Paul Morosi på FoxSports gjorde en intervju inför debuten med Alex Liddi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2011-09-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se